Restaurante fusion in Bucuresti

Publicat: 11 Apr 2013 00:00

Bucataria fusion presupune combinarea mai multor ingrediente din zone diferite ale lumii, iar rezultatul se traduce prin tot felul de preparate sofisticate. Cele mai cunoscute exemple sunt imbinarea bucatariei franceze cu cea chineza, cea americana cu cea mexicana, cea indiana cu cea japoneza.

In Capitala avem la dispozitie cateva restaurante cu bucatarie fuzionata, insa optiunile nu sunt foarte numeroase.
Patrick's
Nu incurcati acest restaurant de fusion cuisine cu pub-ul St. Patrick's. Locatia este deschisa din septembrie 2012 in locul fostului "Putin din tot" de la Foisor si arata foarte interesant. In meniu gasim Fajitas de pui cu fasole neagra, orez si tortilla si sosuri de smantana si salsa la 24 lei, Salata andive cu portocale la 20 lei, Souvlaki de porc cu salata de rosii si ceapa la 25 lei sau Supa mexicana de vita la 12 lei.

http://www.patricks.ro



[caption id="attachment_33521" align="aligncenter" width="432"] sursa: facebook.com[/caption]


Morgan La Dud
Restaurantul este situat in Centrul Vechi si doreste sa redea spiritul boem al Capitalei de alta data. Morgan este impartit inᅡ Separeul Verde, Salonul principal si Gradina acoperita a la Francoise. Meniul ofera preparate care imbina bucataria romaneasca cu gastronomia internationala rafinata. Aici putem servi file de curcan cu sparanghel, Foie gras cu dulceata de fenicul si pulpa de rata confiata cu dulceata de rosii.

https://www.facebook.com/morganladud



[caption id="attachment_33529" align="aligncenter" width="467"] sursa: facebook.com[/caption]


Avalon
Situat in cadrul hoteului Howard Johnson din Bucuresti, restaurantul Avalon ofera unᅡ meniu international cu influente italiene, frantuzesti, asiatice si nord-americane. Preturile sunt foarte mari, asa cum era de asteptat, insa felurile de mancare pe care le gasim aici sunt greu de gasit in alta parte. Bucatarul lor sef, Henrik Sebok, este un maestru de origine canadiana.

http://www.hojoplaza.ro/ro/avalon-restaurant




Violeta¬s Vintage Kitchen
In bucataria Violetei gasim o bucatarie fusion foarte prietenoasa cu toate tipurile de vegetarieni. Din meniu citam: Sups de spanac cu nsut, rosii, cartofi si turmeric (vegan), Somn de Dunare cu piure de cartofi, nuci ai usturoi (ihtio-vegetarian), Pilaf de orez cu piept de curcan, fistic si sofran, Mancare de naut cu rosii, stevie, leurda si Garam Masala... iar lista continua cu atatea bunatati ametitoare, incat mai bine ati consulta meniul.


http://www.violetas.ro/


Trebuie sa citesti

 
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.