AskMen.ro » Going Out » Filme » Roxanne ¬ din 11 octombrie in cinematografe (TRAILER)

Roxanne ¬ din 11 octombrie in cinematografe (TRAILER)

Publicat: 02 Oct 2013 00:00

¬Roxanne¬, debutul in lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, are premiera in cinematografele din Romania vineri, 11 octombrie.

¬Roxanne¬ spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, caruia inca ii place sa copilareasca. El isi imparte viata intre grafica pe calculator, o mama bolnava si Oana, care inca spera ca el sa se implice in relatia lor. Pentru Tavi totul se va complica insa din ziua in care se hotaraste sa-si ceara dosarul de la Securitate.

¬Roxanne¬ este o poveste despre prietenie, tradare si curaj. Inspirat din experienta personala a regizorului, filmul vorbeste despre consecintele unor greseli din trecut care ne afecteaza viata de acum, dar si vietile generatiilor viitoare.

Regizorul Vali Hotea spune despre ¬Roxanne¬ ca este un film care ¬vorbeste despre generatia mea ¬ o generatie care a trait jumatate din viata sub un regim totalitarist si cealalta jumatate intr-o societate care inca isi mai cauta linistea interioara.

Este vorba despre viata intr-o zona cenusie asupra careia am incercat sa ¬pun o lumina rosie¬ (¬put on the red light¬) ¬ asa cum spun versurile melodiei The Police¬¬

Pelicula ¬Roxanne¬ a avut premiera mondiala pe 16 august, in sectiunea competitionala ¬Cineasti del presente¬ din cadrul Festivalul International de Film de la Locarno.ᅡ In avanpremiera in Romania, ¬Roxanne¬ a fost proiectat la Festivalul International de Film Anonimul, de la Sfantu Gheorghe.

Din distributia filmului fac parte actorii Serban Pavlu, Diana Dumbrava, Mihai Calin, Valeria Seciu, Adrian Vancica, Anghel Damian, Corina Moise.

Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean si Valentin Hotea, iar imaginea poarta semnatura lui Alexandru Sterian.
ValiᅡHoteaᅡa absolvit regia de film la UNATC Bucuresti in 1995 si a regizat mai multeᅡᅡvideoclipuri, spoturi publicitare, scurtmetraje, printre care "Marea aventura", "Meditatia", documentarul "Lucy Castle-Hotea", filmul tv "Calatorie de vis", primele episoade din "Fetele marinarului" si miniseria "Serviciul omoruri".

¬Roxanne¬ este o productie Hi Film in coproductie cu Abis Studio si Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Pelicula va fi lansata in aceasta toamna in Romania si va fi distribuita de Parada Film.

Sursa: Parada Film

http://youtu.be/lzBfY1HtPZY