AskMen.ro » Going Out » Concerte » Top 3 artisti geniali, care nu au castigat niciun premiu Grammy

Top 3 artisti geniali, care nu au castigat niciun premiu Grammy

Publicat: 23 Ian 2012 00:00

In ultimii ani, acordarea premiilor Grammy a devenit unul dintre cele mai controversate subiecte din industria muzicala. Gramofoanele de aur reprezinta cea mai inalta distinctie pe care un artist o poate primi in cariera, dar, uneori, nu sunt acordate pe merit. Cel putin aceasta este parerea multor persoane din industria muzicala.

Nici istoria nu este de partea organizatorilor. De-a lungul timpului, cativa artisti geniali au fost "uitati" si nu li s-a acordat niciun premiu Grammy in timpul vietii.

1. Jimi Hendrix

Jimi Hendrix este unul dintre cei mai mari artisti din istorie, cu sute de milioane de albume vandute in intreaga lume. Cu toate acestea, nu a fost recompensat niciodata cu un premiu Grammy. In semn de recunoastere, organizatorii i-au oferit un gramofon pentru intreaga cariera, la 22 de ani dupa deces.

2. Queen

Componentii Queen si-au pus amprenta asupra multor artisti. Muzica lor a fost reprezentativa pentru generatii intregi si, chiar si astazi, este apreciata si ascultata. In ciuda succesului mondial, trupa Queen nu a primit niciun premiu Grammy.

3. The Doors

Muzica trupei The Doors a fost un amestec de rock psychedelic, blues-rock si acid rock. In cei opt ani de cariera, The Doors a devenit legenda, avand o puternica influenta asupra altor artisti. Numai in SUA, trupa a vandut peste 32 de milioane de albume, dar organizatorii Grammy nu i-au considerat suficient de buni pentru a merita un premiu Grammy.