AskMen.ro » Going Out » Concerte » NIGHT IN GALES - In premiera la Bucuresti, alaturi de Protest Urban si multi altii!

NIGHT IN GALES - In premiera la Bucuresti, alaturi de Protest Urban si multi altii!

Publicat: 10 Sep 2012 00:00

Metal Crush Party anunta noi nume importante ce vor canta pe scena Amfiteatrului Mihai Eminescu din Capitala, pe 5,6,7 Octombrie 2012.

Printre acestea se numara Night in Gales, Protest Urban, Whispering Woods si Grimegod.


NIGHT IN GALES

Infiintata in 1996 in Germania, trupa este una dintre cele care au constituit noul val de death metal melodios, cu puternice influente suedeze. Inca de la primul album, intitulat "Towards The Twilight", muzica Night IN Gales a fost extrem de apreciata, acest album fiind editat de Nuclear Blast Records, celebrul label unde putine trupe au avut de-a lungul timpului oportunitatea de a avea editat un album de debut.

Cel mai nou material de studio al trupei dateaza din 2011, a fost produs de Lifeforce Records, este intitulat "Five Scars" si a fost primit cu un deosebit entuziasm de catre fani si presa de specialitate. Noul album prezinta un Night In Gales in plina forta creativa, aducand din nou in fundal sonoritatile comparabile cu cele semnate At The Gates, Desultory sau
alte nume sonore ale scenei death metal cu accente melodice.
www.myspace.com/nightingales

PROTEST URBAN

Protest Urban este considerata de multi "batrani" ai scenei underground ca fiind prima trupa de metalcore din Romania.

Adevarat sau nu, in cei 9 ani de activitate, constantenii au realizat 3 albume, care au avut, la vremea lor un impact major aspura scenei de hardcore din Romania. Protest Urban a fost trupa in care au cantat tobosarul, basistul si chitaristul White Walls, asa ca pentru cei care nu i-au cunoscut inca, numai aceasta informatie poate fi o garantie a calitatii muzicii.

In acest moment, Protest Urban canta in formula care i-a consacrat, singura diferenta fiind pe postul de tobar, unde a fost cooptat Razvan "Napalm" Raduta Penda - nimeni altul decat tobosarul trupelor Cap De Craniu sau H8!

Asadar, daca vreti sa vedeti la lucru o legenda cu care ne putem mandri cantand alaturi de unul dintre cei mai talentati tobosari de metal extrem,
nu ratati recitalul lor de la Amfiteatru Eminescu, in cadrul Metal Crush Party!
www.facebook.com/protesturban

WHISPERING WOODS

Trupa a luat fiinta in toamna anului 2008, proiectul fiind inceput de Doru Cailean si Norbert Gero, care au avut ideea de a pune bazele unei formatii orientate catre metalul melodic.

Dupa o serie de schimbari in componenta, si 3 demo-uri editate, Whispering Woods inregistreaza si lanseaza albumul de debut,
intitulat "Fairy Woods" si lansat in 2011. Materialul aduce in prim plan un metal bine echilibrat, cu influente din zona symphonic, complexul aranjament muzical punand in evidenta o frumoasa voce feminina.www.the-whispering-woods.com

GRIMEGOD

Ei s-au facut cel mai bine cunoscuti datorita numeroaselor concerte sustinute in intreaga tara. Trupa este activa de mai mult de douazeci de ani, in 1994 scotand la suprafata primul demo. Grimegod este a doua trupa autohtonacare a semnat cu cel mai vechi label de metal din Romania, Bestial Records. In 1997, formatia aradeana este votata drept trupa anului in revista Heavy Metal Magazine. Adepti ai stilului gothic doom, Grimegod au cantat in repetate randuri in fata unui public foarte larg.

La inceputul anului 2007 au deschis concertul Tiamat din Bucuresti, iar cateva luni mai tarziu au cantat pe aceiasi scena cu The Haunted, Aborted, Moonsorrow si multi altii in cadrul festivalului Metal Healing din Grecia. De curand, aradenii de la Grimegod au reeditat, sub forma de digipack albumul Under the Sad and Silent Sky, lansat initial de Bestial Records in 1997, avand un numar de vanzari record la acea vreme, respectiv 2000 de copii. Noua versiune, usor remasterizata a fost produsa de catre Taboo Music. In prezent trupa lucreaza in studio, la un nou album.
http://www.myspace.com/grimegodband

Metal Crush Party este realizat cu sprijinul Primariei Sectorului 2 Bucuresti si al Centrului Mihai Eminescu, fiind sustinut de Ageless Club.