AskMen.ro » Going Out » Calatorii » Vacanta perfecta la ski in Austria pe partii de milioane pentru intreaga familie

Vacanta perfecta la ski in Austria pe partii de milioane pentru intreaga familie

Publicat: 28 Feb 2017 15:05

In fiecare an, "tara valsului" este destinatia perfecta pentru milioanele de familii cu copii veniti din Europa si nu numai. Partii de milioane, statiuni excelente si distractie pe cinste, cam asa s-ar traduce o vacanta minunata la ski in Austria.

Si asta nu este totul! Pe langa bine meritatele zile de odihna, cei aproape 20 de milioane de turisti sositi anual in minunata tara situata in centrul Europei au parte de un peisaj de basm, cu munti semeti, care adesea depasesc 2500 m altitudine, ghetari seculari si partii impecabile.

Intr-un cuvant, o saptamana de iarna de neuitat pe meleaguri austriece!

Vacanta de ski in Austria - preferata celor mici si a intregii familii

Turistii care ajung intr-una din celebrele statiuni montane ale tarii au parte de toate conditiile pentru a petrece cel mai frumos concediu pe care si l-ar putea dori vreodata.

Peste 100 de statiuni de ski s-au dezvoltat doar in regiunea Tirol, unde peste 5200 de km de partii ii asteapta in plin sezon hibernal pe cei pasionati de aventurile extreme.

Nu mai putin de 73 de instalatii strabat muntii in toate directiile au fost create special pentru a transporta mai mult de 93 de mii de oameni in fiecare ora, pe cei mai inalte culmi.

Odata ajunsi aici, copii, dar si intreaga familie, au posibilitatea de a invata, in cele mai bune conditii de siguranta tainele schiatului, de a face primii pasi in aventura vietii lor si de afla ce inseamna, cu adevarat, sportul de iarna.

Pentru a ajunge la acest standard deosebit de inalt comparativ cu ce exista in Romania, austriecii au depus eforturi sustinute, cutreierand, realmente, muntii in lung si in lat pentru a construi partii pe toate vaile. Totul pentru o vacanta la ski Austria de neuitat.

Ischgl, un vechi catun devenita statiune de schi de renume mondial

Lectia austriaca a dat roade. Vechile sate au cunoscut, cel putin in ultimii 5-10 ani, o dezvoltare fara precedent. Un exemplu, in acest sens este statiunea Ischgl, renumita pentru concursurile de Cupa Mondiala de ski, sanie sau de bob.

In urma cu 8 decenii, localitatea era un sarac sat, uitat de lume. Astazi, datorita modernizarii infrastructurii rutiere si a instalatiilor pe cablu, Ischgl se mandreste cu unele din cele mai moderne pensiuni, cu 3 telegondole, care preiau aproximativ 3000 de oameni pe ora si 146 km de partii.

Peste 200000 de romani merg anual la ski in Austria

Datele oficiale ne arata ca mai mult de 200000 de romani merg anual la ski in Austria. Si, cum sezonul dureaza in fiecare an din octombrie pana in aprilie, sutele de mii de familii venite din Romania se bucura din plin de zapada, de partii pregatite ireprosabil de catre organizatori si de spectacole sportive de anvergura.

Curiosii de atractii sportive au acum posibilitatea de a exploata din plin un adevarat "paradis al diversitatii" si de a schi pe minunatele partii pentru incepatori.

Gratie ofertelor generoase ale agentiilor de turism online aveti mereu parte de bucurii si beneficii maxime. Puteti merge cu incredere, in statiuni precum Solden, Kitzbuehel sau Spieljoch. Statiunile prezinta numeroase facilitati pentru copii, mai ales ca cei mici pot face cunostinta, aici, cu celebra partie din valea Zillertal si pot sa exerseze, din plin, miscarile invatate.

Pe scurt, vacantele de ski in Austria sunt "ingredientul" principal de care intreaga familie are nevoie pentru un nivel ridicat al adrenalinei.