Sexul arde calorii, dar nu inlocuieste sala!

Publicat: 23 Sep 2013 00:00

Sexul arde ceva calorii, insa nu are nicio sansa sa inlocuiasca activitatea fizica de la sala, anunta site-ul cnn.com.
Mai mult, daca pana nu demult se spunea ca o partida de sex poate arde intre 100 si 300 de calorii, un studiu efectuat de New England Journal of Medicine darama acest cifre.

Potrivit rezultatelor acestui studiu, o partida de sex dureaza in medie 6 minute, timp in care se ard doar 21 de calorii.
Astfel, doar cei care au o viata sexuala extrem de activa ar putea considera ca pot arde mai multe calorii, insa nici asa nu poti compara sexul cu activitatea fizica depusa la sala.

Astfel, pentru a ajunge sa arzi mai multe calorii prin sex, poti folosi si cateva pozitii de yoga sau poti adauga in meniul tau zilnic alimente care iti pot creste rezistenta in pat (mai ales in cazul barbatilor). Cel mai bine este insa sa faci si sex si exercitii fizice.

Potrivit studiului, femeile care fac exercitii in mod regulat au parte de o viata activa din punct de vedere sexual, au orgasm mai repede si se excita mai usor decat femeile sedentare.

Ele raspund mult mai bine la exercitiile de durata, spre deosebire de barbati care prefera exercitiile scurte, cu o intensitate mai mare.

Trebuie sa citesti