Mituri sexuale - adevarate sau false?

Publicat: 24 Sep 2013 00:00

Crezi ca stii totul despre sex Crezi ca toate "vorbele din targ" sunt automat adevarate Crezi ca toate miturile sunt adevarate

Ei bine in anumite cazuri lucrurile stau complet pe dos, iar site-ul clicksanatate.ro incearca sa lamureasca cateva dintre aceste mituri.

Mai mult - mai bine
Lucrurile nu stau chiar asa. Bineinteles ca o partida de sex care dureaza 2 minute poate fi considerata ratata, insa nu este obligatoriu sa faci din sex un adevarat maraton.

De altfel, studiile arata ca durata ideala a unei partide de sex se inscrie undeva intre 7 si 13 minute. Durata unei partide de sex tine foarte mult de cum se simt cei doi parteneri. Fiecare cuplu are ritmul lui, deci si durata difera de la caz la caz.

Orgasmul trebuie sa fie exploziv
Nici vorba. Manifestarile orgasmului difera de la persoana la persoana. Uneori difera chiar si la aceeasi persoana in functie de nivelul de excitatie. In plus si durata orgasmului difera de la caz la caz. Asta inseamna ca sunt putine sanse ca orgasmul sa fie la fel de fiecare data.

Barbatii nu pot avea orgasm multiplu
Gresit! Si ei pot avea orgasm multiplu, desi li se intampla mai rar decat femeilor.

Prezervativul diminueaza placerea
Aici poate fi adevarat, desi nu toti au aceasta problema. Chiar daca pare moartea pasiunii, prezervativul previne bolile cu transmitere sexuala si sarcinile nedorite, deci merita sa-l folosesti.

In plus, cercetatorii americani au descoperit ca barbatii evita folosirea prezervativului deoarece nu stiu sa le aleaga si nu pentru ca se tem ca le diminueaza placerea.

Trebuie sa citesti