Hipersexualitatea: dependenta care nu trebuie ignorata

Publicat: 12 Apr 2013 00:00

Te gandesti mai tot timpul la sex Cand esti la serviciu, arzi de nerabdare sa ajungi acasa pentru a te autosatisface sau a-ti invita din nou partenera in dormitor Cand sexul acapareaza o mare parte din viata ta, deja ai o problema ce trebuie rezolvata. Nu trata dependenta de sex cu indiferenta, pentru ca, asemeni oricarei alte dependente, nu face altceva decat sa-ti distruga viata.

Hipersexualitatea a fost cercetata amanuntit de psihiatrul Rory Reid, de la Institutul de Stiinte Neuorologice si Comportament Uman al UCLA, care, alaturi de o echipa de psihologi, psihiatri, sociologi si asistenti sociali, a analizat problema dependentei de sex. Ei au constatat ca un numar tot mai mare de oameni, barbati si femei deopotriva, sufera de tulburari sexuale. Cu toate acestea, studiul a aratat ca numarul femeilor dependente de sex este mai mic decat cel al barbatilor, sustinand ca un rol important il joaca si materialele pornografice, tot mai prezente in viata barbatilor. Cercetatorii au mentionat ca hipersexualitate, la fel ca dependent de alcool si droguri, este activata de aceeasi parte a creierului.
Cum identifici daca suferi de hipersexualitate:
1. Ai probleme de concentrare la serviciu si te izolezi de grupul tau de prieteni, doar pentru a ajunge mai repede acasa si pentru a-ti satisface fanteziile sexuale.

2. Ai tot mai des vise erotice.

3. Profiti de oricare clipa libera pentru a urmari filme pentru adulti si a te autosatisface.

4. Vezi femeile doar ca pe eventuale partenere sexuale.

5. Nu te intereseaza cu cine faci sex si tinzi sa accepti cam orice partenera iti apare in cale.

6. Nu poti ramane intr-o relatie stabila si nici nu-ti doresti.

Daca te regasesti in prezentarea deschisa mai sus, nu dispera. Totul are o rezolvare, iar in acest caz trebuie sa gandesti rational si sa constientizezi ca ai de-a face cu o problema serioasa, pe care trebuie sa o elimini din viata ta. De asemenea, poti apela la ajutorul unui psiholog.

Trebuie sa citesti