Boytox - noua moda printre femei

Publicat: 20 Sep 2013 00:00

Fara intalniri, fara relatii, fara sex - pe scurt, boytox = sau noua moda intalnita printre femeile moderne.
Boytox este noul termen generat de cultura pop si se refera la initierea unei detoxifieri emotionale prin respectarea unui angajament luat fata de propria persoana.

Totul a pornit acum cativa ani cand sexologul Ian Kerner lansa "Sex detox", un volum care avansa ideea abstinentei sexuale in cuplu, oferind un plan de activitati care se intindea pe parcursul a 30 de zile, titreaza adevarul.ro.

Ideea de abstinenta o regasim acum si la boytox - o idee ce prinde tot mai mult teren pe retelele de socializare. Potrivit adeptilor, schimbarea partenerilor de sex si esecurile sentimentale conduc la un stil de viata cu o stima de sine scazuta si la depresie in tandul femeilor tinere.

Potrivit unui sexolog american, studentii activi sexual ajung mai des la consiliere, majoritatea fiind femei aflate in depresie din cauza esecurilor amoroase.

Boytox-ul sau detoxifierea sexuala este prezentata ca o cura de 50 de zile, o detoxifiere ce pare sa dea rezultate, daca luam in calcul declaratiile celor care au urmat-o.

"Mi-am petrecut aceste 50 de zile urmarind si alte scopuri decat cele romantice sau pur sexuale. Am fost singura, dar de la un punct incolo am incetatᅡ sa ma simt deprimata pentru ca nu am o relatie sau pentru ca nu ma vad cu niciun barbat. Am invatat sa ma bucur de singuratate si sa fiu multumitaᅡ de viata mea. Iar acum, cand s-a intamplat sa intalnesc din nou pe cineva, am stiut ca pot sa ofer si altceva intr-o relatie in afara de sex, un sentiment care mi-a oferit o satisfactie mai intensa decat ar fi putut sa o faca sexul¬ - a declarat una dintre practicante.

Trebuie sa citesti