AskMen.ro » Femei » Dating » Sfaturi pentru o despartire fara scantei

Sfaturi pentru o despartire fara scantei

Publicat: 14 Mai 2013 00:00

Indiferent daca au trecut cateva saptamani, luni sau ani de relatie, despartirea nu este niciodata usoara, pentru cel putin una dintre persoanele implicate. Evident, locul lasat gol nu ii pica bine nimanui, insa timpul vindeca totul.

Cum faci sa treci printr-o despartire fara sa iasa cu scandal Iata cateva etape esentiale pentru un final fara scantei.
Pregatirea de dinainte
Este mai istet din partea ta sa ii dai partenerei mici semne ca lucrurile nu mai sunt ca inainte si ca ceva s-a pierdut. Vorbeste-i despre dubiile tale legate de viitorul relatiei, iar atunci cand ii vei da vestea nu va mai fi atat de socata.
Cum ii dai vestea
Vestea despartirii trebuie data intr-un moment oportun, bine ales. Nu o anunta in scris sau la telefon, este un gest foarte urat, ci mai degraba spune-i fata in fata, discutati deschis si sincer. Asa veti trece mai repede peste sentimentele negative.
Pe cine dai vina
In discutia finala, ai grija la formulare: evita sa folosesti cuvinte care se refera in mod direct la ea, ci vorbeste despre cum te simti tu. Astfel nu o faci pe ea sa se simta vinovata ca nu este persoana de care ai nevoie.
Nu minti
Probabil i-ar placea sa-i spui ca esti defect si din cauza ta nu mai poate continua relatia, insa daca acest lucru nu este adevarat, nu are rost sa faci astfel de declaratii in mod gratuit. Nu are rost sa formulezi fraze indraznete si sa afirmi ceea ce nu crezi cu adevarat.
Cum ramaneti prieteni
Daca v-ati despartit in mod amiabil si ati stabilit ca este mai bine asa, faptul ca o suni de ziua ei sau ca te mai interesezi ocazional ce mai face nu este deloc un lucru rau. Faptul ca tineti unul la altul in mod prietenesc nu trebuie sa dispara doar pentru ca relatia s-a incheiat, iar acest lucru nu inseamna ca inca o mai vrei.
Dupa despartire
V-ati despartit nu pentru ca nu va mai impacati, ci pentru ca nu a fost sa fie, insa tot vei suferi un pic dupa. Nu te arunca in aventuri cu alte femei pana cand nu iti trece suferinta, altfel nu faci decat sa o accentuezi. Concentreaza-te la alte lucruri din viata ta, cum ar fi cariera, sportul, calatoriile sau alte hobby-uri.