AskMen.ro » Femei » Dating » Limbajul trupului ca mod de atractie

Limbajul trupului ca mod de atractie

Publicat: 11 Nov 2013 00:00

Comunicarea e sufletul relatiilor, e cheia gandurilor noastre;ᅡcu toateᅡacestea, comunicarea nu se rezuma doar la cuvinte, ci inseamna si gesturi, mimica, voce, pozitia corpului, dar si distanta fata de cel cu care vorbesti.

Toate aceste elemente care insotesc cuvintele au rolul de a le potenta sensul; uneori pot fi in contradictie cu cele spuse, pot trada o minciuna, pot arata adevaratele ganduri, sentimente.
Sa discutam un pic despre rolul limbajului trupului in atractia asupra sexului opus. Succesul tine de priceperea transmiterii semnalelor de atractie fizica si de recunosterea, perceperea lor. Femeile recunosc mai multe astfel de semnale si cu o mai mare rapiditate in comparatie cu barbatul.

Tot femeile sunt cele care folosesc mai multe modalitati de a atrage sexul opus. Unele moduri de exprimare a celor mai fierbinti dorinte sunt inconstiente, sunt, potrivit unor teorii, innascute. Atunci cand te pregatesti sa te intalnesti cu persoana iubita sau cand esti in prezenta unei persoane de sex opus, corpul trece printr-o serie de transformari fiziologice: tensiune musculara, micsorarea pungilor de pe fata, corpul are o tinuta dreapta. Cel mai interesant aspect, pentru femei, este ca atunci cand urmeaza saᅡse intalneascaᅡcu persoana iubita par mai tinere. Dragostea, modalitate de intinerire Cheia tineretii vesnice

Printre gesturile facute de barbati, gesturi ce completeaza reactiile fiziologice amintite mai sus ar fi: mana dusa la gat pentru aranjarea cravatei sau a gulerului, gestul facut pentru indepartarea unor fire de praf inexistente, aranjarea nasturilor, a sacoului, a altor obiecte vestimentare, netezirea parului. La acestea se poate adauga intoarcerea corpului spre femeie, varful piciorului indicand persoana care-i trezeste interesul. Privirea fixeaza femeia si incerca sa-i capteze privirea acesteia, dilatarea pupilelor, mainile asezate pe solduri, pentru a accentua marimea corporala, pot indica intentiile ascunse ale barbatului.

Desigur, cele spuse nu epuizeaza modurile folosite de barbati in a indica dispozitia catre o relatie, catre aventura.

Atentie! Trupul vorbeste de la sine printr-un limbaj propriu. Dar nu va lasati pacaliti de gesturi. Incercati sa patrundeti in profunzime; gesturile sunt doar un punct de pornire intr-o noua relatie.