AskMen.ro » Femei » Dating » 5 Semne ca ai o relatie sanatoasa

5 Semne ca ai o relatie sanatoasa

Publicat: 20 Mai 2013 00:00

In momentul in care intelegi ca relatia cu partenera ta merge foarte bine, puteti deja sa treceti impreuna la noi etape ale intimitatii si sa va simtiti mai impliniti. Atat timp cat aveti parte de o comunicare buna, va intelegeti unul pe altul si va simtiti fericiti impreuna, deja aveti o serie de avantaje fata de alte cupluri.

Nu exista relatii perfecte, insa atat timp cat te regasesti in afirmatiile de mai jos, poti fi sigur ca te afli pe drumul cel bun.
Respect, incredere si apreciere reciproca
Unul dintre cele mai importante semne care arata ca aveti o relatie sanatoasa este faptul ca va respectati reciproc. Faptul ca nu ascundeti nimic unul de celalalt este un factor care va intareste relatia, la fel ca aprecierea pe care o aratati fiecare celuilalt.
Sprijin reciproc
Intr-o relatie ca la carte, partenerii sunt sinceri, integri si se sprijina unul pe altul. Faptul ca arati interes fata de problemele partenerei si incerci sa-i fii alaturi cand are nevoie, iar ea face la fel pentru tine, va ajuta sa aveti o relatie mai puternica.
Va distrati si separat
Nu te simti sufocat si controlat de partenera ta, nici ea de catre tine. Aveti fiecare proprii prieteni, interese si opinii in afara relatiei. In plus, va puteti distra de minune si atunci cand nu iesiti impreuna. Asta nu inseamna ca abia asteptati sa scapati unul de altul, ci ca aveti si o viata personala in afara cuplului, fara sa depindeti unul de altul atat de mult.
Viata sexuala buna
Intr-o relatie ajunsa la un anumit nivel, partenerii sunt multumiti cu interactiunile lor sexuale, cand, cum si unde se intampla. Amandoi va simtiti confortabil unul cu altul, exista incredere reciproca si va exprimati liber dorintele sexuale, fara retineri.
O buna gestiune a conflictelor
Certuri vor exista tot timpul, chiar si in cele mai fericite cupluri. Asa ca in loc sa incerce sa le evite, cuplurile mature gestioneaza conflictul atunci cand apare. Iar asta pentru ca trebuie sa treceti peste el impreuna, fara sa dati vina pe cineva.