AskMen.ro » Divertisment » Topuri » 10 Filme pe care trebuie sa le vada orice barbat

10 Filme pe care trebuie sa le vada orice barbat

Publicat: 26 Mar 2013 00:00

Ne-am uitat ce filme ruleaza saptamana asta si am realizat ca exista doua tipuri de filme. Cele pe care le poti vedea (sau nu), dar care, chiar daca sunt pelicule bune, raman doar niste filme. Cea de-a doua categorie se refera la cele care depasesc sfera limitata a incadrarii in stil, perioada sau gust. Sunt filme cult, care creaza generatii intregi de adepti, influenteaza actori, regizori, industria, pana la urma si ale caror replici le regasesti in viata cotidiana, de la reclame la discutiile cu prietenii.

10 astfel de filme am cautat noi, 10 filme pe care orice barbat credem ca ar trebui sa le stie. Daca nu le-ai vazut, inca nu ai pierdut nimic, termina de citi articolul si fa rost de cele care ti-au scapat.
Pulp fiction (1994)
Ramane probabil cel mai bun film al lui Tarantino si unul dintre filmele neegalabile. Nu o sa iti spunem cate premii a castigat, nu are niciun rost. O sa iti spunem ca rar gasesti scene de umor, violenta sau momente absurde mai reusite ca in Pulp Fiction. O sa iti mai spunem ca este un adevarat best of in ceea ce priveste distributia ¬ John Travolta, Bruce Willis, Samule L. Jackson, Harvey Keitel, Uma Thurman, Patricia Arquette sau Cristophen Walken, printre altii. Intriga este impsibil de povestit. Vezi filmul.

[caption id="attachment_32552" align="aligncenter" width="600"] sursa: theathleticnerd.com[/caption]


Fight club (1999)
Este un film care a marcat pe toata lumea. Pentru jocul fantastic al lui Eduard Norton, pentru felul in care arata Brad Pitt, pentru povestea reactionara si datatoare de speranta, oritcat de utopica ar parea Nu stim. O sa iti mai spunem ca filmul se bazeaza ¬ si chiar depaseste ¬ cartea geniala a lui Chuck Palahniuk si speram ca asta sa fie de ajuns.


North by north west (1959)
Este una dintre capodoperele lui Hitchcock si ale lui Cary Grant. Film care reda perfect atmosfera eleganta si stilata a anilor ¬50-¬60, intr-o poveste thriller, cu umor a la Cary Grant, cu dialoguri cu care ai cuceri pe oricine astazi, daca ai fi in stare sa le reporduci si cu o Eva Marie Saint fermecatoare. Nu resimti plasarea peliculei in timp decat intr-un mod placut.

[caption id="attachment_32554" align="aligncenter" width="400"] sursA: lowetide.ca[/caption]


Trainspotting (1996)
Filmul lui Danny Boyle, dupa o carte a lui Irvine Welsh, este ultima mare nebunie a baiatului inainte de asezarea in societate. Film care l-a lansat in lumea mare de la Hollywood pe Ewan McGregor si care beneficiaza de jocul genial al lui Robert Carlyle este o poveste de un umor spumos, chiar si cand este britanic, despre sansa si maturizare.

[caption id="attachment_32555" align="aligncenter" width="504"] sursa: cinekatz.com[/caption]


Maltese falcon (1941)
Un film noir classic pe care orice barbat trebuie sa il stie. Bogart in rol de detectiv, elegant, dur, tinand in frau doamnele extrem de atragatoare si periculoase. Un film fara violenta inutila sau dialog gratuit, cu o mare atentie la cadre si detalii.

[caption id="attachment_32556" align="aligncenter" width="576"] sursa: edublogs.org[/caption]


Inchisoarea ingerilor (1999)
Tim Roberts si Morgan Freeman intr-un film despre demnitate si despre ce inseaman sa iti pastrezi intacte valorile care conteaza si care te definesc. Un film cu umor si cu un joc excelent din partea celor doi, un film care iti lasa o stare pozitiva, in ciuda actiunii dure.

[caption id="attachment_32557" align="aligncenter" width="400"] sursa: cinemaclasic.blogspot.com[/caption]


Goodfellas (1990)
Una dintre cele mai reusite comedii negre, cu o distributie perfecta, in regia lui Martin Scorsese. Robert De Niro, Ray Liotta si Joe Pesci joaca atat de natural, incat esti transpus in lumea gangsterilor americani ai anilor ¬60. Filmul imbina perfect violenta, dialogul, actiunea alerta si umorul.

[caption id="attachment_32558" align="aligncenter" width="400"] sursa: rewindreviews.com[/caption]


Alien (1979)
Primul si cel mai reusit din seria care a purtat, cu mici variatii, acelasi nume. Filmul lui Ridley Scott este o adevarata capodopera. In primul rand transcede perioada si stabilete un adevarat reper in lumea SF. Daca te uiti la Alien, nu resimti faptul ca a fost facut inainte de anii ¬80. In al doilea rand, ai parte de celebrul deja model de extraterestru, in designul lui Giger, folosit ulterior in nenumarate filme de gen. Actiunea si tensiunea sunt excelent redate, iar Sigourney Weaver este perfecta in rolul jucat.

[caption id="attachment_32559" align="aligncenter" width="576"] sursa: commentaramafilms.blogspot.com[/caption]


Snatch (2000)
Este probabil cel mai reusit film al lui Guy Ritchie si este gata sa fie pus langa orice film, gratie umorului de zile mari si jocului facut de Brad Pitt, Benicio del Toro, Jason Statham sau Vinnie Jones. O comedie dementa, cu accente morbide, cu umor britanic, un haos imposibil de povestit, care te va tine in priza pana la final. Un film care l-a facut pe Ritchie mai popular decat Madonna, sotia sa la acel moment, la lansarea peliculei.

[caption id="attachment_32560" align="aligncenter" width="538"] sursa: groovymatter.com[/caption]


Conan Barbarul (1982)
Este un must see pentru barbati, mai ales ca pustiul cu benzi desenate inca este parte din personalitatea noastra. Este un film care a trasat coordonatele stilului si este folosit ca sursa de inspiratie sau comparatie pentru multe filme astazi. O transpunere perfecta si care a intrecut asteptarile a celebrelor benzi desenate cu Conan. Arnold Schwarzenegger este in cel mai bun rol al sau, in afara de Terminator. Un film al carui remake, in 2011, este net inferior si nu trebuie luat in discutie.

[caption id="attachment_32561" align="aligncenter" width="331"] sursa: collider.com[/caption]