AskMen.ro » Diverse » Pernele auxiliare - da ori ba? Intre avantaje si...necunoastere

Pernele auxiliare - da ori ba? Intre avantaje si...necunoastere

Publicat: 14 Iul 2021 09:29

Atunci cand un conducator auto si detinator de autovehicul - in mod special pentru cei care detin unul la mana a doua - aud despre investitii in piese auto, deja se formeaza doua tabere. Masina consuma, cere investitii constante si mai ales tinand cont de starea drumurilor si poate si cat de uzat este autovehiculul in cauza, este firesc de spus ca totul este sac fara fund. Din sirul de accesorii auto insa, menite sa aduca o imbunatatire in confortul pe care il resimtiti atunci cand sunteti in spatele volanului, se numara pernele pe aer.

Astfel de perne de aer auto nu sunt o inventie noua, dar prea putini au auzit despre acestea. Poate si din necunoastere exista tendinta de a respinge ideea.

Montate si demontate foarte usor

De precizat ca astfel de accesorii auto nu vor inlocui vreo piesa si nu vor presupune o interventie majora asupra masinii. Sunt, asa cum numele lor sugereaza, perne pe aer menite sa protejeze suspensia deja existenta. Un astfel de furnizor, perneauxiliare.ro, mentioneaza pentru doritori ca montarea acestora este facila si nici nu dureaza mult, motiv pentru care se ofera sa vina si cu asistenta tehnica privind montajul.

Concret, acestea sunt montate in arcurile de suspensie din spate. Cu exceptii, pot fi alese pentru autovehiculele care au amortizoarele standard structurate în afara cavității arcului. Un kit complet - cu doua perne de aer incluse plus accesorii - ajunge la un cost total de 300 de lei. O nimica toata in comparatie cu avantajele cu care vin acestea la pachet.

Pernele auxiliare - de ce da, de ce ba

Din lista de aspecte pro, trebuie sa luati in considerare ca o astfel de dotare ridica evaluarea masinii la o suma mai mare. In plus, pernele de aer sunt utile pentru ca:

-  Sporesc confortul la condus

Mai ales pentru ca drumurile sunt neuniforme si veti resimti adesea vibratii in timpul condusului. O atenuare a acestora este efectul imediat, daca masina va fi dotata cu perne auxiliare.

-  Ridicati nivelul masinii de la sol

Cei care au masini joase stiu mai bine cum sta treaba cu riscul de a atinge bordurile. Presiunea din aceste perne poate fi schimbata pentru a regla si inaltimea masinii.

-  Protejeaza suspensiile

Transportati marfa adesea, incarcatura oricat ar fi de mare, nu va mai pune aceeasi presiune pe suspensii. Totodata obtineti si un control a acesteia, regland ca suspensia sa fie mai moale sau mai rigida.

Si lista de avantaje nu se opreste la atat. Conteaza si de unde le achizitionati caci cei de la perneauxiliare.ro pun la dispozitie asistenta tehnica, asistenta la preluarea comenzilor si garantie un an. Specialistii estimeaza ca durata de viata a acestor perne poate ajunge si la 5 ani, in functie de calitatea lor.

Iar daca ne gandim la aspectele minus, ar trebui spus doar ca veti plati extra daca nu sunteti deschisi la ideea de a le monta singuri. Costul in sine poate sau poate sa nu fie un factor defavorizant, sa tinem cont insa si de faptul ca pernele AirPower nu sunt universal valabile, ci alese in functie de marimea ce se potriveste unei masini.

Descoperiti si feedback-ul celor care au incercat astfel de produse. Marturii, dar si oferta de pret regasiti la perneauxiliare.ro.

Contact:  0744 870 142