AskMen.ro » Diverse » Mic GHID pentru dotarea bucatariei - alegerea unei baterii perfecte pentru chiuveta!

Mic GHID pentru dotarea bucatariei - alegerea unei baterii perfecte pentru chiuveta!

Publicat: 10 Dec 2019 11:09

Bucătăria este unul dintre cele mai utilizate zilnic locuri din casă, de către toți membrii familiei. Fie că se servește masa, fie că se gătește ori se prepară ceai sau cafea, chiuveta din bucătărie, implicit bateria de apă, se numără printre obiectele folosite constant. Acestea au un rol complex spre deosebire de chiuveta și bateria din baie, așadar merită mai multă atenție în momentul în care sunt alese, iar bateria în mod special, pentru că ea este cea care asigură un flux potrivit de apă ori de câte ori este nevoie.

De ce este importantă alegerea unei baterii de calitate pentru această chiuvetă?

Pentru că este recomandat să utilezi bucătăria cu echipamente și ustensile care să îți facă munca și viața mai ușoare. De asemenea, bateria este folosită mult, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie rezistentă în timp și să aibă o durată de viață îndelungată. 

Iată ce aspecte ar trebui să ai în vedere înainte de a alege bateria pentru chiuveta din bucătărie, pentru a fi sigur că faci o investiție bună:

- Tipuri de materiale

Materialele sunt un factor determinant pentru baterie, deoarece îi oferă acesteia durabilitate fără ca proprietățile apei să se schimbe, fapt pentru care ar trebui să acorzi un plus de atenție acestui aspect. Cele mai utilizate materiale pentru fabricarea bateriilor sunt inox-ul (este practic și rezistent) și alama, urmate la mică distanță de bronz, cupru și crom - cele din bronz și cupru au un aspect deosebit și sunt perfecte dacă îți place stilul vintage.

- Tipul de comandă al bateriei

Sunt disponibile diverse modele de baterii îmbunătățite, apărute odată cu dezvoltarea și evoluția societății pentru a micșora efortul depus și pentru a câștiga timp. Iată ce opțiuni există pe piață la momentul actual:

- baterie de bucătărie dublă comandă: este primul model apărut și are doi robineți separați pentru a controla apa rece și apa caldă. Utilizarea acesteia poate fi puțin dificilă, însă se potrivește de minune într-o bucătărie vintage;
- baterie de bucătărie monocomandă: are un singur dispozitiv de pornire, oprire și reglare de apă caldă sau rece - este mult mai practică și ușor de folosit;
- baterie de bucătărie cu atingere: în acest caz, comoditatea și ușurința folosirii bateriei trece la un alt nivel. Printr-o simplă atingere a pipei poți porni sau opri apa în cazul în care ai mâinile ocupate, spre exemplu, ori dacă din diverse alte motive nu poți manevra robinetul sau maneta;
- baterie de bucătărie cu senzor: acest tip de baterie se adresează unui buget mai generos, însă este o investiție care merită. Senzorii sunt montați în diverse părți ale bateriei, iar în momentul în care sesizează mișcarea pornesc apa instant.

- Funcții speciale

Dacă îți dorești doar ce este mai bun pentru tine și familia ta, poți opta pentru diverse modele de baterii de chiuvetă ce au anumite funcții și dotări uimitoare, de la cele cu senzori sau sistem electronic, până la cele care au un sistem special de filtrare a apei sau redare a mai multor tipuri de apă potabilă (apă plată, apa carbogazoasă, etc.).

Bateriile cu sistem de filtrare a apei precum și cele care redau mai multe tipuri de apă potabilă constituie ultima tehnologie în domeniu.

- Finisaje baterie

Aspectul bateriei este de asemenea important - probabil nu ai cumpăra o baterie eficientă pentru chiuvetă fără să-ți placă cum arată. Finisajele sunt un punct de bifat pe listă, așadar o baterie pentru chiuveta din bucătărie de la SensoDays poate fi o alegere stilată și elegantă, cu finisaje de calitate, potrivită pentru orice bucătărie, care să-i ofere acesteia un aspect deosebit.

În concluzie, bateria pentru chiuveta din bucătărie ar trebui să fie eficientă, de calitate și plăcută vizual, iar dacă ții cont de sugestiile de mai sus, alegerea celei mai bune baterii pentru nevoile și cerințele tale poate deveni mult mai simplă și rapidă. 

Sursa foto: unsplash.com