AskMen.ro » Diverse » Lucrurile de care sa tii cont atunci cand urmeaza sa devii tata

Lucrurile de care sa tii cont atunci cand urmeaza sa devii tata

Publicat: 09 Dec 2020 21:16

Cu siguranta, aducerea pe lume a unui copil este un eveniment unic, care iti transforma viata din toate punctele de vedere. Totusi, pe langa numeroasele momente de bucurii si fericire pe care le vei experimenta alaturi de el, odata cu acestea vine la pachet si responsabilitatea. De aceea, atunci cand urmeaza sa devii tata, trebuie sa fii pregatit pentru orice scenariu care poate aparea. Pentru ca, pe langa iubire si afectiune, trebuie sa ii oferi copilului tau toate conditiile. Deci, iata ce ai putea face pentru a te asigura ca celui mic nu ii va lipsi nimic.

O casa incapatoare

Cand urmeaza sa fii tata trebuie sa te asiguri ca ai suficient spatiu la dispozitie. In primul rand, vei avea nevoie de o camera special amenajata pentru copil, unde sa depozitezi jucarii, haine si patutul copilului. Deci, ideal ar fi sa iti cauti o noua locuinta, daca cea actuala nu este incapatoare. Mai ales daca ai si un animal de companie, o garsoniera, de exemplu, nu ar fi locuinta ideala. Noul tau camin trebuie sa fie indeajuns de spatios, astfel incat sa ii oferi celui mic tot confortul de care are nevoie. In consecinta, analizeaza foarte bine piata imobiliara si vezi ce vi s-ar potrivi voua.

Ai nevoie de o masina

Cu siguranta vei avea nevoie de o masina personala. In primul rand, va veni momentul cand va trebui sa iti duci copilul la gradinita sau scoala, mai ales in primii ani de viata, cand trebuie sa il supraveghezi constant, iar mijloacele de transport nu reprezinta o solutie viabila. De asemenea, odata ce vei deveni tata, va trebui sa faci numeroase cumparaturi pentru cel mic. Vei avea nevoie de mobilier nou sau de alimente dedicate copiilor, deci vei fi toata ziua pe drumuri. Un alt aspect care trebuie luat in seama este siguranta in trafic. Ai nevoie de o masina cu ajutorul careia atat tu, cat si copilul tau sa ramaneti in siguranta. De exemplu, poti opta pentru unul dintre modelele Mitsubishi.

Cursuri si carti de parenting

Nimeni nu s-a nascut invatat. Pe langa instinctul patern, ai nevoie de anumite cunostinte pentru a creste un copil si a-i oferi o buna educatie. Trebuie sa stii cum sa comunici cu el, cum sa te comporti indiferent de situatie, cand trebuie sa te impui in fata lui, dar si cand trebuie sa cedezi. Iar daca timpul nu iti permite sa citesti carti de specialitate, orice sfat e binevenit. Apeleaza cu incredere la parintii tai sau ai partenerei tale, la rude sau la prieteni care au, la randul lor, copii. Cu cat esti mai pregatit, cu atat iti va fi mai usor. Tot ce conteaza e sa asimilezi cat mai multe lucruri de la fiecare parinte, pentru a le folosi si tu atunci cand va sosi timpul potrivit.

Pregateste-te pentru cheltuieli in plus

Pe langa toate satisfactiile pe care ti le aduce un copil, nu omite faptul ca la acestea se adauga si cheltuieli neprevazute. O vizita la pediatru, haine noi, diverse jucarii, toate acestea costa. Prin urmare, fii pregatit sa bagi mana adanc in buzunar. De aceea, stabileste-ti cu atentie bugetul lunar. Renunta la lucrurile care nu iti sunt cu adevarat necesare si strange cureaua, daca te simti presat financiar. In plus, daca ai nevoie de venituri suplimentare, te poti gandi la un al doilea job, fie el si part time. Orice ban in plus reprezinta o gura de aer pentru tine si familia ta.

Pana la urma, nimeni nu s-a nascut parinte. Nu trebuie sa te stresezi prea mult, dar nici sa te culci pe o ureche. Pe langa o educatie aleasa si un stil de viata adecvat, tot ce conteaza e sa iti iubesti copilul din tot sufletul.

Sursa foto: pexels.com