AskMen.ro » Diverse » Iti faci planuri de calatorie si vrei informatii despre cele mai populare destinatii de vacanta?

Iti faci planuri de calatorie si vrei informatii despre cele mai populare destinatii de vacanta?

Publicat: 19 Dec 2016 13:10

Dacă îţi faci planuri de călătorie şi, aşa cum este firesc, doreşti să te informezi în legătură cu cele mai populare destinaţii de vacanţă, dacă vrei să afli lucruri interesante despre obiective turistice, despre istoria şi geografia locurilor, site-ul Deştepţi.ro îţi vine în ajutor, cu nenumărate articole pe care le poţi accesa rapid, în categoria Călătorii. Aici vei găsi prezentări interesante, cu detalii, despre Obiective turistice din România, Obiective turistice din lume, precum şi De vizitat în România, De vizitat în lume. Dacă intenţionaţi să călătoriţi în România, puteţi afla totul despre oraşele din fiecare judeţ, dar şi despre locuri pitoreşti, mănăstiri, monumente, rezervaţii geologice, peşteri, palate domneşti, zone încărcate energetic şi spiritual, cetăţi, sărbători, festivaluri, în funcţie de anotimp şi de specificul locurilor.

Poarta lui Dumnezeu

Ştiaţi, de exemplu, că atunci când, în 1968, arhitectul peruan, Daniel Ruzo, a vizitat Sfinxul din Bucegi, el scria că “în Carpați am găsit monumente unice dovedind faptul că, în aceste locuri, a existat o civilizație măreață, constituind centrul celei mai vechi civilizații cunoscute astăzi.” sau că “Munții Buzăului au fost incluși, din străvechi timpuri, în geografia sacră a lumii a cărei coordonate ezoterice au fost stabilite de dinainte de Marele Potop, așa cum transmit mitologiile lumii, începând cu cea sumeriană. Coordonatele respective au înregistrat zone unde s-au manifestat anomalii magnetice, zone cu potențial energetic ce se manifesta, atât pe plan fizic, cât și spiritual. Fenomenele astfel înregistrate au primit denumirea de perimetre energo-informaționale”, iar în Țara Luanei din Munții Buzatului se consideră că ar fi aşa numita Poartă a lui Dumnezeu, “mărturiile susținând că acest tărâm a fost centrul unei mari civilizații care știa să construiască cetăți în piscul munților, să scrie și să își ducă seva mai departe, peste mări. S-a constatat că aici se află al treilea pol energetic al pământului, ca importanță, primul fiind Vârful Omu”se spune în articolul dedicat acestei zone. Toate acestea şi multe altele le puteţi afla pe site-ul Deştepţi.ro, astfel încât orice alegere a unei destinaţii de vacanţă sau a unui traseu de câteva zile să fie făcută în funcţie de preferinţele, afinităţile, interesele fiecăruia.

Cei dornici de pelerinaje vor putea afla, de pe portalul de cultură generală,că nu numai nordul Moldovei şi Maramureşul, cu superbele mănăstiri şi biserici din lemn, pot fi prilejul unei minunate excursii, ci şi sudul ţării, cu mănăstirile din judeţul Vâlcea şi Argeş, precum şi vestul, mai exact, judeţul Hunedoara, cu vestita Mănăstire de la Prislop.

În privinţa obiectivelor turistice din lume, pe Deştepţi.ro poţi afla, din miile de articole, tot ce poate fi mai spectaculos, din Europa până în Asia, Africa, pe continentul american sau în Australia – oraşe, catedrale, muzee, insule, staţiuni, castele, trasee montane, rezervaţii naturale etc. Ştiaţi, de exemplu, că Sao Paulo, din Brazilia, este oraşul cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din întreaga lume, că aici “se pot vizita monumentele vechilor iezuiţi portughezi, Muzeul de Artă Sacrală, cartierul Paraiso precum şi o galerie celebra de artă, Galeria Ibiraquera, în care se găsesc lucrări ale unor pictori precum Picasso, Modigliani, Baumeister sau Kandinsky” sau că în Olanda, în oraşul Lisse, se afla Grădinile Keukenhof, “cele mai mari grădini de flori din întreaga lume, cu o suprafaţă totală de 32 de hectare, în fiecare an fiind plantate în jur de 7 milioane de flori. Grădinile sunt cunoscute şi sub denumirea de “Grădina Europei”, fiind un obiectiv turistic foarte popular”.

Prin urmare, nu ezitaţi, înainte de a lua o decizie în privinţa unei destinaţii de vacanţă, informaţi-vă cu încredere de pe cel mai urmărit portal de cultură generală! S-ar putea chiar să faceţi o alegere atipică, inspiraţi de informaţiile de pe site, alegere de care să fiţi mândri şi să o recomandaţi şi altora.