AskMen.ro » Diverse » Istoria plina de eleganta si rafinament a coniacului Remy Martin!

Istoria plina de eleganta si rafinament a coniacului Remy Martin!

Publicat: 12 Iul 2021 17:26

Coniacul a fost dintotdeauna o bautura eleganta, apreciata de aristocrati si de capetele incoronate. Printre diferitele case care produc aceasta minunata licoare nascuta in Franta regala, Remy Martin s-a distins mereu prin eleganta, bun-gust si calitate.

Trei secole de istorie

Povestea incepe in urma cu aproape 300 de ani, la 1724, cand un tanar viticultor, al carui nume il poarta astazi bautura, a inceput sa produca specialitatea proprie de coniac. Bautura s-a bucurat rapid de aprecierea cercurilor nobiliare si a ajuns sa fie pretuita inclusiv la curtea regala franceza.

La numai 14 ani dupa producerea primelor sortimente, in 1738, insusi regele Ludovic al XV-lea i-a acordat producatorului, printr-un decret, permisiunea speciala de a planta o noua podgorie, cu toate ca acest lucru era interzis in acele vremuri.

Decizia regala s-a dovedit una extrem de inspirata si a fost din plin confirmata de aprecierea de care Remy Martin a ajuns sa se bucure, ulterior, in lumea intreaga. Afacerea a ramas mereu una de familie si a crescut neincetat. In 1810, coniacurile incepeau sa fie apreciate si in Statele Unite ale Americii, in Asia si in insulele Pacificului.

In 1870 a fost creat logo-ul sub forma de centaur, emblema apreciata si astazi pe toate continentele. Indiferent unde se vinde, bautura este produsa din struguri crescuti in cele mai bune podgorii ale regiunii Cognac. In subregiunile Grande Champagne si Petite Champagne exista soluri bogate in straturi de calcar care hranesc vita de vie, iar la suprafata, piatra reflecta soarele si asigura o coacere perfecta.

Soiurile de struguri folosite la productia coniacului Rémy Martin sunt, in principal: Ugni Blanc, Colombard si Folle Blance. Apoi, in conformitate cu legile franceze, coniacul primeste Denumirea de Origine Controlata – garantia suprema a calitatii – dupa ce e distilat de doua ori in alambicuri din cupru si maturat cel putin doi ani in butoaie de stejar.

Cognac VSOP intr-o cutie cadou

Daca vrei sa te rasfeti in aceasta vara cu o bautura fina, poti incerca Remy Martin VSOP cu concentratie alcoolica de 40%, ambalat intr-o frumoasa cutie cadou. Produsul este disponibil, in magazinul online Beicevrei.ro, la pretul de 179,50 de lei, redus de la 246,33 de lei.

VSOP este prescurtarea de la „Very Special Old Pale“ si apartine distilatelor invechite minimum cinci ani. Acest sortiment a fost creat in 1927 de Andre Renaud, maestrul in blenduri al distileriei din regiunea Champagne. Prin sticla opaca cu simbolul centaurului si prin eticheta eleganta, casa ramane fidela rafinamentului ce a caracterizat-o inca de la inceput.

Mirosul este dominat de note vanilate, oferite de maturarea in butoaie de stejar Limousin. Gustul surprinde prin caracterul ferm al aromelor de fructe coapte, cu note de lemn dulce.

Sortimentul Accord Royal, in amintirea unui mare rege

Editia Remy Martin 1738 Accord Royal celebreaza momentul in care Ludovic al XV-lea i-a acordat producatorului autorizatia regala de a planta o noua podgorie, ceea ce a reprezentat o adevarata exceptie, dat fiind ca viticultura si productia de bauturi alcoolice erau strict reglementate.

Bautura de culoarea chihlimbarului are un miros ce se remarca prin note generoase de pruna si marmelada de smochine, inconjurata de note intense de stejar, cafea si paine prajita. Gustul aminteste de caramel cu zahar brun si unt, completat de condimente rumenite si note de ciocolata neagra.

Daca vrei sa iti educi gustul in materie de coniacuri fine, trebuie neaparat sa experimentezi bauturile Remy Martin! Ele iti rasfata simturile si te conduc spre o istorie fabuloasa, a carei constanta a ramas calitatea desavarsita!sursa foto: unsplash.com