AskMen.ro » Diverse » Importanta hidrofoarelor intr-o locuinta

Importanta hidrofoarelor intr-o locuinta

Publicat: 07 Iun 2021 12:20

O problema des intalnita cu care se confrunta cei care locuiesc intr-o zona rurala, este lipsa de presiune a apei. De aceea, un hidrofor de calitate poate rezolva aceasta problema, astfel ca acesta va mentine presiunea la parametri normali, iar alimentarea cu apa va fi automatizata.

Cum functioneaza si de ce este important un hidrofor

Hidroforul este un dispozitiv mecanic care are rolul de a ridica apa prin conducte la o anumita inaltime, prin expansiunea aerului dintr-un rezervor in care se introduce apa cu o pompa. Deci, atunci cand intr-o gospodarie sursa de apa potabila este un rau, o fantana sau un put, hidroforul este de mare ajutor. Si asta pentru ca diferenta dintre un hidrofor si o pompa simpla este presostatul. Presostatul sau senzorul de presiune are rolul de a porni si a opri alimentarea cu apa atunci cand a atins intervalul maxim de presiune.

In cadrul magazinului Shop Einstal gasiti o gama variata de hidrofoare de calitate care va ajuta in alimentarea cu apa a unei gospodarii. In functie de necesitati si nevoi, fie pentru alimentarea cu apa, a baii sau a gradinii cu sistem de irigatii, Shop Einstal va sta la dispozitie cu diferite modele de hidrofoare.

Spre exemplu, hidroforul cu ejector economy JetD 110/50 cu dubla aspiratie, este folosit pentru sistemele de alimentare cu apa care absorb apa din puturi si fantani, unde luciul apei depaseste 9 metri. Acesta este compus dintr-o pompa automorsanta, vas de expansiune, presostat, racord cu 5 cai, manometru, ejector si un racord antivibrant cu filet. Cu aceasta automorsare, hidroforul va absorbi apa chiar daca sistemul de absorbtie are pierderi sau bule de aer.

Acesta este doar unul dintre hidrofoarele pe care le puteti gasi in cadrul magazinului Shop Einstal, gama este cu mult mai largă.

Avantajele hidrofoarelor

In primul rand, fiind dispozitive de alimentare cu apa, asigura un confort si o eficienta in ceea ce priveste utilitatile pentru o locuinta.

Hidrofoarele functioneaza la adancimi mari si pot aspira apa de la adancimi de pana la 8 metri.

Este un dispozitiv silentios, nu face zgomot puternic incat sa deranjeze.

Pentru ca sunt niste dispozitive automorsante, coloana de aspiratie nu va fi nevoita sa fie incarcata manual.

Faptul ca au vas de expansiune, ajuta la prevenirea socurilor de presiune.

Hidrofoarele au un numar redus de opriri si porniri, ori acest avantaj se traduce printr-un consum mult mai redus de energie electrica.

Este important de retinut ca racordarea hidroforului la energie electrica sa se faca de catre un specialist, precum un electrician, pentru a evita eventualele pericole. Un specialist in domeniu cunoaste toate detaliile si toate etapele in ceea ce priveste racordarea fapt pentru care prezinta o siguranta.

Atunci cand alegeti un hidrofor trebuie sa tineti cont de cateva aspecte respectiv in ce scop va fi utilizat.

Un alt aspect sau reper dupa care va puteti ghida atunci cand achizitionati un hidrofor este in functie de cate persoane sunteti in casa, pentru a va putea da seama de frecventa consumului.

Puterea hidroforului creste in functie de adancimea de aspiratie, iar cu cat rezervorul este mai mare, cu atat si pornirile sunt mai rare.

Atunci cand alegeti un hidrofor, optati pentru unul cu sistem intregrat. Oprindu-se automat atunci cand apa nu este suficienta, veti economisi energie.

Shop Einstal este un site care are la baza produse specifice ale instalatiilor sanitare si termice, prezentand toate o calitate inalta, printre acestea numarandu-se inclusiv gama de hidrofoare.

Date de contact:
Telefon: 0766.261.389
Telefon: 0766.261.392
Telefon: 0786.124.777
Email: office@einstal.ro