AskMen.ro » Diverse » IQOS a fost autorizat de FDA ca produs din tutun cu risc modificat

IQOS a fost autorizat de FDA ca produs din tutun cu risc modificat

Publicat: 17 Iul 2020 11:45

In urma cu cateva zile, Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a autorizat comercializarea IQOS ca un produs din tutun cu risc modificat. Administratia, responsabila cu reglementarea produselor din tutun, a ajuns la concluzia ca, spre deosebire de tigarile conventionale, folosirea IQOS reduce considerabil expunerea la substantele nocive si potential nocive.

In acest context, decizia FDA confirma ca IQOS este un produs fundamental diferit de tigarile conventionale si ca poate reprezenta o alegere mai buna pentru persoanele adulte, aflate in cautarea unei alternative la tigarile clasice si care ar continua sa fumeze in lipsa uneia. Astfel, prin luarea acestei decizii, FDA a determinat ca sistemul IQOS este adecvat pentru protejarea sanatatii publice.

„Datele transmise de companie arata ca, comercializarea acestor produse specifice cu informatiile autorizate ar putea ajuta fumatorii adulti sa faca tranzitia de la tigarile conventionale si sa reduca expunerea la substante nocive, dar doar daca fac tranzitia completa ”, a declarat Mitch Zeller, J.D., director al Centrului pentru Produse din Tutun al FDA.Decizia FDA este una bine argumentata, iar in urma numeroaselor studii, autoritatea a ajuns la concluzia ca IQOS este un dispozitiv care incalzeste tutunul, dar care nu il arde, si ca prin folosirea acestuia se reduce in mod semnificativ emisia de substante nocive si potential nocive, comparativ cu tigarile conventionale.

Concret, FDA a concluzionat ca principiul de functionare a dispozitivului IQOS, prin care tutunul este incalzit, nu ars, reduce semnificativ expunerea la substante nocive sau la anumite substante care s-ar putea dovedi nocive. Conform studiilor, folosirea IQOS in detrimentul tigarilor conventionale va reduce semnificativ expunerea la 15 substante chimice daunatoare sau care ar putea fi periculoase pentru organism.

Mai mult decat atat, administratia considera ca toate doveziile stiintifice si toate studiile intreprinse pana in prezent dovedesc faptul ca IQOS este un produs ce va avea un impact pozitiv asupra intregii populatii, atat pentru persoanele adulte care utilizeaza frecvent produse de tutun, cat si pentru acelea care nu le folosesc cu regularitate.

In prezent, IQOS este primul si singurul produs electronic cu nicotina care primeste autorizatia de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat din partea FDA. Aceasta organizatie americana reprezinta un adevarat standard de calitate pentru toate medicamentele, produsele din tutun, alimentele, cosmeticele sau suplimentele alimentare aflate pe piata, iar o validare din partea acestei institutii confirma faptul ca produsele respecta toate conditiile de calitate si siguranta.

Sursa foto: Philip Morris International