De ce sa instalati o camera de bord?

Publicat: 03 Sep 2020 13:44

Chiar si atunci cand credeti ca aveti o imagine deplina asupra drumului, exista totusi momente in care va scapa ce s-a intamplat cu adevarat intr-un accident. O camera de bord poate fi raspunsul in solutionarea litigiilor si a cererilor de asigurare.

Ce este o camera de bord? O camera de bord este o camera mica montata pe tabloul de bord sau parbrizul masinii dvs., orientata spre drum. Puteti avea, de asemenea, o camera de bord din spate. Se porneste cand porniti motorul si inregistrati intreaga calatorie.

Unele camere de bord includ chiar si un mod de parcare, care incepe inregistrarea ori de cate ori este detectat un impact. Daca cineva va loveste masina atunci cand parcheaza, spre exemplu, veti avea sanse mai bune de a afla cine este responsabil pentru pagube.

Exista 3 tipuri principale de camere de bord:

1. Camerele de bord cu vedere frontala surprind tot ce este in fata ta, inclusiv traficul pe care il urmaresti. Sunt mai ieftine, dar nu au capacitatea de a vedea ce s-a intamplat in spatele masinii.

2. Camerele cu vedere din fata si din spate inregistreaza vederea din fata si din spatele masinii. Multe accidente pe drum se produc cu viteza mica si implica coliziuni din spate. Investitia in camerele de bord care ofera ambele vederi ar putea merita cheltuiala suplimentara in cazul in care sunteti implicat intr-un accident.

Camerele cu vedere la cabina ofera asa numita bird’s eye view, despre ce s-a intamplat in masina dvs. Utilizate mai ales in taxiuri si servicii auto, pot fi utile daca imprumutati masina sau doar doriti sa va verificati propriile obiceiuri de conducere.

In Marea Britanie, camerele auto DVR devin din ce in ce mai populare, unele cercetari arata ca proprietatea camerei de bord a trecut de la 1% la 15% in doar 4 ani.

Le-ati vazut la stiri, unele dintre materialele video sunt chiar virale pe retelele de socializare. Camerele auto DVR sunt o modalitate eficienta de a vedea cum conducem noi si ceilalti si sunt utile pentru a afla cine a avut vina intr-un accident de masina. Chiar si in cazul unei daune majore a masinii, o camera de bord poate actiona ca un tracker GPS care poate ajuta serviciile de urgenta sa va gaseasca.

Nu exista dovezi clare privind reducerea deceselor rutiere prin folosirea camerelor auto DVR, insa cu siguranta utilizarea acestor dispozitive poate contribui la cresterea gradului de responsabilitate si disciplina a soferilor in trafic.