AskMen.ro » Diverse » De ce sa alegi anvelopele AllSeason

De ce sa alegi anvelopele AllSeason

Publicat: 23 Mai 2022 10:57

Dacă ești șofer, înseamnă că te confrunți de două ori pe an cu aceeași problemă: schimbarea anvelopelor. Și niciodată nu poți ști cu exactitate când să programezi această operațiune, pentru că nu depinde de tine, ci de vreme. Folosirea unor anvelope tot anul ar înseamna mai puține drumuri până la mecanic și, implicit, mai puțini bani cheltuiți cu mașina. Aici intervin anvelopele all-season care au fost create pentru regiuni unde clima este moderată. În rândurile următoare îți voi prezenta avantajele acestui tip de anvelope.

Câte tipuri de anvelope există?

Există trei tipuri de anvelope: de vară, de iarnă și anvelope All season

Anvelopele de vară au ca material de fabricație un cauciuc tare și dispun de șanțuri nu foarte adânci, dar mai late. Sunt create pentru a funcționa în parametri optimi la o temperatură de +7 grade C. Temperaturile joase pot duce la fisuri și chiar la rupere, deoarece se pierd proprietățile cauciucului din care sunt confecționate acest tip de anvelope.

Spre deosebire de anvelopele de vară, cele de iarnă sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, care are o toleranță mai mare la frig. Fiind mai elastic, dispune de o aderență crescută pe drumurile înghețate sau înzăpezite. Șanțurile acestor anvelope sunt mai adânci și pot prezenta crampoane. Totuși, gradul de uzură al acestora crește pe timp de vară.

Cauciucul anvelopelor all-season este de duritate și densitate de nivel mediu. Acest tip de anvelope are șanțuri relativ mici, dar late, mai adânci ca cele ale anvelopelor de vară și mai mici decât ale celor de la anvelopele de iarnă.

Avantajele anvelopelor all-season

Principalul avantaj al acestui tip de anvelope este că pot fi folosite pe tot parcursul anului. Acest lucru se traduce în mai puține cheltuieli la service. Cauciucurile all season care pot fi folosite în România pe timp de iarnă trebuie să aibă inscripția M+S, care înseamnă mud+snow, în traducere noroi+zăpadă.

Și pentru că nu te mai duci la service de două ori pe an, eviți și aglomerația care se formează acolo de fiecare dată când se schimbă subit vremea.

Un alt avantaj este faptul că nu mai trebuie să găsești un loc în care să depozitezi anvelopele pe care le dai jos și anvelopele și jantele sunt protejate în fața uzurii la care sunt supuse atunci când sunt scoase. 

Prețul este încă un avantaj al acestor anvelope. Un set de anvelope all-season te costă mai puțin decât două seturi, unul pentru iarnă și unul pentru vară. 

Nu în ultimul rând, aceste anvelope oferă confort atât pe suprafețe ude, cât și pe suprafețe înghețate sau cu zăpadă. Acestea se comportă bine la frânare atât pe suprafețe care sunt umede, cât și ce suprafețe uscate. Prin urmare, răspund comenzilor pe care le dai mașinii.

Tu ai un set de anvelope all-season?

Dacă răspunsul este “nu”, atunci intră pe janta.ro și alege unul. În cazul în care nu știi ce jante cauți și care s-ar potrivi mașinii tale, nu îți face griji! Site-ul îți pune la dispoziție un configurator anvelope care te va ajuta. În doar câteva secunde vei găsi anvelopele care sunt compatibile cu mașina selectată.

Dacă vorbim de opțiuni, atunci pe site ai de ales dintr-o gamă largă de anvelope all-season, de la producători premium, de buget sau medii. De asemenea, beneficiezi de livrare gratis la orice comandă. 

Și în cazul în care nu ai un service de încredere la care să apelezi, site-ul îți pune la dispoziție o listă cu peste 230 de service-uri partenere janta.ro din toată țara în care îți poți monta anvelopele. 

Putem afirma cu încredere că anvelopele all-season reprezintă o opțiune viabilă pentru mașina ta.