AskMen.ro » Diverse » Cum sa te pregatesti pentru o excursie cu cortul la munte

Cum sa te pregatesti pentru o excursie cu cortul la munte

Publicat: 28 Iul 2022 13:18

În mijlocul verii, când temperaturile urcă foarte mult și căldura devine tot mai greu de suportat, o evadare cu cortul la munte, departe de agitația orașului, este perfectă pentru a-ți încărca bateriile. Pentru ca excursia să fie perfectă și lipsită de griji, este necesar să îți iei câteva măsuri de precauție, având în vedere că vei fi departe de facilitățile pe care ți le oferă o zonă urbană.

Iată câteva detalii pe care ar trebui să le ai în vedere:

Telefonul

Bineînțeles că o să vrei să imortalizezi peisajele senzaționale pe care le întâlnești atunci când ești pe munte. Ar fi păcat să te lipsești de asta pentru că ai rămas fără baterie la telefon. Deci, ai grijă să-ți iei cu tine un mobil cu baterie care să te țină mult, iar cele de aici sunt variante testate cu succes. Ține cont că ai putea să te întâlnești și cu situații neprevăzute și este important să ai acces la serviciile de telefonie pe toată perioada excursiei.

Cortul

Înainte de a-ți cumpăra cortul pentru munte este mai bine să te consulți cu un specialist sau să faci o documentare pe internet. Vei fi uimit de câte variante de corturi există și doar o parte din ele sunt concepute pentru a fi utilizate la mare altitudine. Pe Mountain Design vei găsi informații foarte utile despre cum să-ți alegi cortul în funcție de tipul de excursie, anotimp și număr de persoane. Ar fi păcat să faci o investiție ca apoi să-ți dai seama că este complet inutilă pentru ceea ce îți trebuie ție.

Îmbrăcămintea

Chiar dacă ești în mijlocul verii, când căldura e toropitoare, pe munte, seara, lucrurile se pot schimba dramatic, așa că ia-ți la tine și un rând de haine mai groase. Dacă mergi într-un magazin specializat, vei descoperi că există îmbrăcăminte specială, care izolează termic foarte bine și care ocupă puțin loc în bagaj.

Mâncarea

Tu știi exact cât mănânci într-o zi, dar pentru munte este necesar să îți iei provizii în plus. În primul rând, aerul curat o să-ți mărească apetitul, iar apoi o să depui mult mai mult efort decât în mod obișnuit, astfel că organismul va avea nevoie de hrană în plus. Ia-ți produse ambalate, bogate în proteine și evită alimentele perisabile.

Apa

Asigură-te că ai la tine suficientă apă. Mai ales dacă faci drumeții, vei avea nevoie de hidratare, iar vara este foarte cald și pe munte. Dacă întâlnești în drum izvoare, împrospătează-ți proviziile, pentru că sigur vei avea nevoie.

Foto: Shutterstock