AskMen.ro » Diverse » Cum sa te asiguri ca beneficiezi de decontarea daunelor auto

Cum sa te asiguri ca beneficiezi de decontarea daunelor auto

Publicat: 28 Apr 2021 11:30

Daca ai ghinionul ca masina ta sa fie implicata intr-un accident, este foarte important sa te bazezi pe servicii de asigurare de cea mai buna calitate. Tocmai de aceea, in mod legal, toti posesorii de autovehicule sunt obligati sa detina o asigurare RCA. Cei mai vigilenti dintre soferi sunt cei care incheie si o polita de asigurare Casco. Prin intermediul acesteia, ei devin siguri de faptul ca masina lor va fi reparata in conditii optime chiar si daca accidentul se produce din vina lor sau chiar si fara ca un alt sofer sa fie implicat. Una dintre cele mai importante firme de asigurari RCA si Casco din Romania este Omniasig.

In nedorita eventualitate a producerii unui eveniment auto nefericit, de pe urma caruia masina ta are de suferit si necesita reparatii, este foarte important sa stii ca exista anumite modalitati prin care iti poti asigura acoperirea daunelor Omniasig. Daca vrei sa beneficiezi de toate avantajele oferite de o polita de asigurare, este de preferat sa apelezi la un centru de daune care colaboreaza direct cu firma de asigurare. Aceasta manevra iti va garanta faptul ca toate costurile aferente reparatiilor vor fi acoperite si decontate imediat. Iata ce trebuie sa faci daca masina ta are nevoie de reparatii, iar tu vrei sa de bucuri de decontarea daunelor Omniasig.

Cum sa procedezi imediat dupa accident, pentru a-ti asigura repararea daunelor Omniasig

Desi nu este o situatie in care cineva isi imagineaza ca va fi pus sau, mai mult decat atat, cu care isi doreste sa se confrunte vreodata, accidentul auto se poate produce oricand. De aceea, este necesar sa fii pregatit si sa stii cum sa gestionezi o astfel de situatie in mod corect. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a te asigura din start ca procesul de reparare va decurge rapid si eficient.

1. Pastreaza-ti calmul si asigura-te ca integritatea ta fizica sau a celorlalte persoane implicate nu este pusa in pericol in vreun fel. Este foarte important ca, dincolo de masini, oamenii sa fie bine!

2. Verifica politele de asigurare pe care le detii, fie ele RCA sau Casco.

3. Daca totul este in regula si nu exista victime sau vatamari corporale, incheie un formular de constatare amiabila cu celalalt sofer implicat. Daca exista vatamari corporale, este necesar sa anunti autoritatile.

4. Apeleaza la asigurator pentru a comunica producerea daunei, imediat dupa accident. Daca respecti acesti pasi, lucrurile nu au cum sa mearga decat in directia potrivita. Imediat dupa, va trebui sa iti alegi un centru de daune care sa se ocupe de reparatia masinii tale. Aici este extrem de important sa alegi corect. In cazul in care este vorba despre daune Omniasig, trebuie sa cauti sa colaborezi cu un service afiliat acestei companii. Pe langa faptul ca vei avea parte de garantia calitatii lucrarilor de reparatie, un astfel de centru iti va oferi si siguranta faptului ca asiguratorul va deconta costurile aferente daunelor in cel mai scurt timp.

Unul dintre cele mai importante centre de daune Omniasig din tara este Cars Inv. Astfel, daca masina ta are nevoie de reparatii si ai de-a face cu o asigurare Omniasig, este o idee excelenta sa apelezi la servicile Cars Inv. Procesul de reparare a autovehiculului se va desfasura foarte rapid, te vei bucura de consultanta permanenta si vei fi ajutat, in vederea punerii la punct a dosarul de daune. De asemenea, centrul de daune garanteaza reparatii rapide, care dureaza aproximativ doua zile in cazul problemelor minore si cinci zile in cazul celor grave. Pe parcursul acestei perioade, poti primi o alta masina la schimb si poti urmari in timp real evolutia procesului de reparatie. La final, centrul de daune garanteaza si ca daunele Omniasig vor fi decontate de catre asigurator.