AskMen.ro » Diverse » Cum sa organizezi mobilierul si electrocasnicele intr-o bucatarie mica

Cum sa organizezi mobilierul si electrocasnicele intr-o bucatarie mica

Publicat: 29 Aug 2022 19:48

Organizarea unei bucătării mici poate părea un lucru dificil, mai ales că avem nevoie să găsim soluții pentru integrarea electrocasnicelor și, totodată, avem nevoie de spații de depozitare cât mai multe, pentru a menține un aspect ordonat în bucătărie.

Până la un punct, procesul de organizare a unei bucătării spațioase este același, însă atunci când nu dispui de prea mult spațiu, ai nevoie de mai multă inspirație pentru a gândi cele mai bune soluții de organizare și depozitare în bucătărie.

Iată cum poți profita la maximum de spațiul din bucătărie aranjând mobilierul și electrocasnicele într-un mod eficient.

Organizarea mobilierului

Pentru a obține amenajarea perfectă, ce îmbină funcționalitatea cu estetica, îți recomandăm să începi cu organizarea mobilei în mod corect. Poate părea dificil să găsești varianta optimă de dispunere a mobilierului în bucătărie, însă există soluții chiar și pentru bucătăria ta mică.

Pentru aceasta, mergi pe varianta mobilierului la comandă. Cel ce va proiecta mobila va putea realiza o configurație care să te avantajeze din punct de vedere al spațiului. Poate nu ai nevoie de atât de multe sertare, dar ți-ai dori dulapuri mai încăpătoare pentru recipientele de gătit. Optând pentru mobilier la comandă ai posibilitatea de a configura spațiul de depozitare în avantajul tău.

Nu îți fie teamă să plasezi mobilier de dimensiuni normale în bucătărie, chiar dacă nu ai foarte mult spațiu. Atunci când amplasezi mobilă de mici dimensiuni într-un spațiu restrâns, camera va părea, de fapt, mai mică. Te încurajăm să utilizezi spațiul negativ cu înțelepciune, pentru a ajuta ochiul să se deplaseze prin încăpere.

Folosește spațiul de pe pereți, deoarece s-ar putea să nu ai la fel de mult spațiu de lucru pe podea. Rafturile pot fi foarte utile pentru depozitare. Fii creativ cu ele. De exemplu, poți depozita recipientele pentru condimente sau bolurile cu paste.

Organizarea electrocasnicelor

Cu toții visăm la o bucătărie spațioasă, cu tavane înalte și lumină naturală care se revarsă prin ferestre masive. În realitate, însă, dispunem de bucătării de dimensiuni reduse, care la prima vedere nu ne satisfac nevoia de a beneficia de toate dotările pe care le considerăm necesare. Ne referim în principal la electrocasnice.

Este firesc să ne dorim în bucătărie un frigider încăpător, o mașină de spălat vase, un espressor de cafea, un cuptor electric. Sunt obiecte care ne ușurează viața de zi cu zi și pe care, din acest motiv, le considerăm necesare într-o bucătărie.

Cu soluții ingenioase și electrocasnicele potrivite, bucătăria ta poate arăta așa cum îți dorești și te poți bucura de obiectele care îți fac viața mai ușoară. De exemplu, poți opta pentru un frigider înalt cu mult spațiu de depozitare, iar pentru alimentele congelate există opțiuni de lazi frigorifice compacte, ce pot fi amplasate în locuri înguste, fără a aglomera bucătăria. În acest fel poți beneficia și de rafturi încăpătoare în frigider și de spațiu suficient pentru alimente congelate.

În ce privește mașina de spălat vase, optează pentru una incorporabilă, care poate avea dimensiuni ceva mai mici și se va potrivi perfect în dulapul de lângă chiuvetă.

Mașinile de spălat vase sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni. Pentru o bucătărie mică, o mașină de spălat vase mare nu se va potrivi cu estetica generală a bucătăriei. Anumite mașini de spălat vase, cum ar fi cele slim, sunt concepute pentru a se potrivi în spații compacte, ceea ce le face perfecte pentru o bucătărie mică.

Ar trebui să ai grijă ca mașina de spălat vase să nu se afle lângă frigider. Mașina de spălat vase se încălzește și emană umezeală, ceea ce înseamnă că este mai greu să răcești aerul din jurul ei. Urmările unui astfel de scenariu se vor regăsi pe factura ta, astfel că mai bine eviți această configurație.

De asemenea, poți opta pentru un cuptor electric de dimensiuni mai mici, pe care să îl amplasezi pe un raft montat pe perete, deasupra blatului. În acest fel îți eliberezi spațiu prețios pe blat și amplasezi cuptorul într-un loc accesibil. Fie că încorporezi o unitate de rafturi în designul bucătăriei tale, fie că montezi pur și simplu un raft pentru cuptor, există soluții pentru a integra cuptorul în designul bucătăriei tale.

Așadar, dacă dispui de o bucătărie mică, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la electrocasnicele ce ne fac viața mai ușoară sau să faci compromisuri când vine vorba despre mobilier. Este mai solicitant, într-adevăr, încă există soluții ingenioase pentru a te bucura de o bucătărie completă, ce dispune de toate dotările necesare.

 Sursa foto: Shutterstock.com