AskMen.ro » Diverse » Ce trebuie sa aduci pe un teren de airsoft: echipament obligatoriu indiferent de experienta ta!

Ce trebuie sa aduci pe un teren de airsoft: echipament obligatoriu indiferent de experienta ta!

Publicat: 27 Apr 2022 12:22

Airsoft este un joc grozav, dar necesită folosirea unui anumit echipamente, care trebuie să îndeplinească mai multe funcții în același timp. Acesta protejează corpul de loviturile produse de armele Airsoft, rănile cauzate de căderi sau lovituri și, de asemenea, permite jucătorului să se mascheze și să finalizeze cu succes misiunea.

Un element obligatoriu, fără de care jucătorii nu ar trebui să intre niciodată pe teren, este desigur o armă: pistoale, puști cu lunetă, mitraliere, puști, lansatoare de grenade, grenade: alegerea depinde de rolul pe care fiecare jucător îl are pe teren. Cel mai bine este să se stabilească în avans cu membrii echipei ce arme vor fi folosite de fiecare pe terenul airsoft.

Ce îmbrăcăminte și echipament au nevoie jucătorii de airsoft?

Toate echipamentele necesare pot fi achiziționate din magazine specializate în astfel de produse. Jucătorii vor găsi acolo o gamă largă de arme și echipamente atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

În timpul jocului trebuie purtată îmbrăcăminte militară sau de camuflaj. Jucătorii ar trebui să aibă grijă să-și protejeze capul și, prin urmare, să poarte accesorii speciale. Pentru o mișcare optimă pe teren, o pereche de bocanci militari sunt alegerea potrivită. Adidașii normali și pantofii sport nu sunt potriviți. Panglica roșie este indispensabilă, deoarece este singura modalitate de a părăsi terenul în siguranță.

Airsoftul nu este un sport fără riscuri. Prin urmare, jucătorii ar trebui să-și protejeze ochii purtând ochelari robuști și durabili, care să nu le afecteze vederea. Pentru a juca confortabil și eficient, jucătorii ar trebui să ia cu ei următoarele lucruri pe teren:

-  Genunchiere și mănuși
-  Radio pentru comunicarea cu echipa
-  Baterie de rezervă pentru arme și gloanțe
-  Rucsac de depozitare
-  Haine pentru a se proteja împotriva ploii
-  Lanterna cu lumină albă și roșie pentru jocuri de noapte
-  Busolă și hartă pentru orientare

Membrii unei echipe pot avea nevoie de o vestă specială de identificare. Aceasta poate fi folosită și pentru a stoca hărți, baterii și alte accesorii necesare în joc.

Jucătorii nu trebuie să intre pe teren și să joace fără apă și mâncare pentru perioade lungi de timp. Pe lângă echipamentul standard, trebuie să ia cu ei și o trusă de prim ajutor cu medicamente: durere, otrăvire, presiune, alergii. De asemenea, sunt recomandate un antiseptic, bandaje și tencuieli.

Ce arme airsoft sunt cele mai recomandate?

Pentru a juca airsoft, pot fi folosite următoarele pistoale airsoft :

-  Armă cu arc
-  Armă cu gaz
-  Armă electropneumatică

Pistolele Airsoft sunt alese în funcție de scenariu, obiective și condiții. Dacă jucătorii se confruntă cu o sarcină foarte dificilă, ar trebui să acorde preferință modelelor cu vizor optice. Pistoalele pe gaz sunt adecvate pentru utilizare în interior. Dacă dorești să fii în siguranță, merită să iei în considerare cumpărarea unei mitraliere.

Jocul necesită și baterii pentru arme. Există baterii mecanice, buncăre și gaze. Pe lângă baterii, se folosesc încărcătoare și suporturi. Selectarea unui anumit tip de baterie se realizează ținând cont de capacitatea acesteia sau timpul de joc. Modelele mecanice dețin până la 100 de gloanțe, unele până la 5000 și altele doar 30.

Jucătorii trebuie să aibă întotdeauna gloanțe de rezervă pentru a evita astfel de situații neprevăzute. Lunetiștii din jocul de Airsoft care folosesc o pușcă electropneumatică trebuie să țină cont de baterie. Dar asta nu este tot: terenul de joc trebuie studiat pe larg înainte de luptă. În acest fel, orice avantaje strategice și tactice existente pot fi recunoscute și utilizate.

De asemenea, începătorii nu ar trebui să intre în luptă fără pregătire. Coechipierii pot fi intervievați pentru a obține cunoștințe importante despre joc. În concluzie, Airsoftul este un sport incitant, dar depinde de o bună pregătire și echipament.