AskMen.ro » Diverse » Ce probleme ale masinii este recomandat sa le rezolvi doar la service?

Ce probleme ale masinii este recomandat sa le rezolvi doar la service?

Publicat: 08 Oct 2021 12:49

Când vine vorba de întreținerea vehiculului tău, există multe operații și componente ce necesită a fi verificate pentru amenține mașina în condiții optime.

Deși nu toate problemele legate de mașini prezintă același grad de complexitate, unele dintre este indicat să le rezolvi doar în cadrul unui service autorizat. Să aruncăm o privire la câteva probleme ale mașinii care necesită reparații imediate realizate de către profesioniști.

1. Probleme la motor

Motorul reprezintă o componentă incredibil de complicată a mașinii tale. Dintre numeroșii indicatori care îți spun că este timpul pentru o reparație auto la service, martorul de verificare a motorului este este unul dintre cei mai întâlniți. La fel ca auzirea zgomotelor puternice, aceasta nu este o problemă pe care să dorești să o amâni, deoarece lumina intermitentă poate indica o serie de probleme care nu vor fi vizibile pentru tehnicienii amatori.

Aceasta înseamnă că îți va fi dificil să identifici problema și să o rezolvi. Dacă faci o reparație greșită, atunci va trebui să plătești pentru încă o reparație specializată pentru a remedia această greșeală. Profesioniștii care se ocupă de operațiunile de întreținere a reparațiilor auto vor ști cum să afle ce componente necesită reparații imediate.

2. Schimbarea cauciucurilor

O pana la anvelopă este una dintre cele mai frecvente cauze de blocare pe drum. Ar trebui să faci întotdeauna verificări de rutină ale anvelopelor pentru a te asigura că au suficientă presiune. Verificarea frecventă a aerului anvelopelor este o măsură preventivă excelentă pentru evitarea unei pene, cu toate acestea, nicio măsură de prevenție nu îți poate proteja anvelopele de o groapă sau de obiecte ascuțite rătăcite pe drum.

Dacă ajungi să ai o pană, trebuie să știi cum să o schimbi în siguranță și să ai sculele potrivite pentru a scăpa de o durere de cap majoră. Vehiculul tău ar trebui să fie echipat cu următoarele: cheie tubulară, anvelopă de rezervă complet umflată.

După ce ai remediat problema temporar montând roata de rezervă, îți recomandăm să repari cauciucul sau să îl schimbi la un service autorizat. Un profesionist va fi capabil să identifice și alte posibile daune precum o jantă îndoită sau neechilibrată corect în urma impactului.

3. Încărcarea mașinii cu freon

Unul dintre cele mai evidente simptome ale nivelurilor scăzute de freon este dacă aparatul de aer condiționat suflă aer cald sau la temperatura camerei. Atunci când cantitatea de freon scade, aceasta afectează în cele din urmă performanța aerului condiționat din mașină. Un tehnician certificat va verifica presiunile sistemului cu manometre și apoi va identifica eventualele scurgeri.

Dacă se constată o scurgere, tehnicianul va repara scurgerea înainte de a o reumple aparatul de aer condiționat cu freon. În plus, freonul este o substanță extrem de inflamabilă și toxică pentru oameni, așadar trebuie manipulat cu grijă și doar de specialiști.

4. Diagnoza mașinii

Testele de diagnostic pot dezvălui probleme în cadrul motorului, transmisiei, sistemului de evacuare, frânelor și a altor componente majore ale unei mașini, precum și probleme de performanță cu injectorul de combustibil, fluxul de aer și lichidul de răcire, bobinele de aprindere și clapeta de accelerație.

Cu toate acestea, o concepție greșită obișnuită despre testele de diagnostic auto este că oricine poate utiliza instrumente de citire a codului pentru a determina problema exactă care a declanșat defecțiunea mașinii. În realitate, codul le spune tehnicienilor ce parametri ai motorului sau ai componentelor sunt în afara intervalului, dar nu detaliază cauza problemei.

Astfel, este necesar un profesionist cu experiență și expertiză pentru a diagnostica problema de bază și pentru a o rezolva.

5. Suspensia sau caseta de direcție

De obicei, este ușor să îți dai seama dacă suspensia mașinii are probleme, însă există multe lucruri pe care trebuie să le analizezi pentru a determina dacă sistemul de suspensie are nevoie de reparații. Deoarece suspensia afectează atât de multe alte sisteme care influențează controlul pe care îl ai asupra vehiculului, este important să fii conștienți de simptome pentru a determina dacă doar anumite părți nu funcționează sau sistemul în general este defect.

Telescoapele, tijele, arcurile, tiranții sau articulațiile cu deteriorate sau uzate pot provoca daune costisitoare vehiculului și pot face ca acesta să nu fie sigur atunci când conduci. Din acest motiv este absolut necesar să apelezi la un service specializat care să identifice problema suspensiei și să o repare.