AskMen.ro » Diverse » Ce face un technical writer si care sunt abilitatile necesare

Ce face un technical writer si care sunt abilitatile necesare

Publicat: 21 Iun 2022 10:22

Documentația tehnică este necesară în aproape toate întreprinderile moderne din întreaga lume. Atât de mult, încât crearea unui astfel de conținut a devenit un post foarte căutat. Toate corporațiile și companiile au nevoie ca și cineva să traducă informații complicate în materiale ușor de înțeles pentru utilizatorul final. Practic, aceasta este cea mai simplă descriere a activității unui technical writer.

Există numeroase oportunități pentru un technical writer, fie sub formă independentă sau cu normă întreagă, mai ales acum, că tehnologia modernă (și necesitatea de a explica și cum funcționează lucrurile) a ajuns în aproape orice loc de muncă.

Dacă ești interesat să faci o carieră din scrisul tehnic, citește mai departe. În acest articol, vom oferi o descriere detaliată a postului de technical writer, calificările și abilitățile necesare.

Ce este un technical writer?

Un technical writer creează materiale pentru afaceri, cum ar fi manuale de instrucțiuni, ghiduri de referință, ghiduri de proceduri de operare, white papers și descrieri specifice de produse.

Scriitorii pot funcționa ca experți în documentare, generând și revizuind documentele firmei legate de formarea și dezvoltarea personalului tehnic.

În funcție de domeniul său de expertiză, un technical writer poate crea, de asemenea, articole de jurnal, manuale de perspectivă ocupațională și alte materiale de înaltă calitate.

Care sunt responsabilitățile unui technical writer?

Iată, dintr-o privire, responsabilitățile unui technical writer:

- Face research referitor la informații tehnice din domeniul de activitate al companiei sau al departamentului lui;
- Planifică elaborarea documentelor tehnice în funcție de nevoile companiei;
- Compilează informațiile în ordinea gradului de utilizare;
- Elaborează și editează documentația necesară;
- Organizează toate documentele tehnice în baza de date și face copii pentru securitatea datelor;
- Păstrează tot timpul un glosar și o bibliotecă detaliate de termeni și înregistrări tehnice.

În afară de acestea, unii technical writers pot avea responsabilități mai specifice în domeniul lor profesional, făcându-l un loc de muncă divers, cu sarcini diferite.

De exemplu, scriitorii medicali scriu adesea literatură legată de droguri și recenzii despre produse în reviste medicale.

Care sunt abilitățile necesare unui technical writer?

Calificările unui technical writer depind de industrie și companie. Cu toate acestea, majoritatea scriitorilor trebuie să aibă câteva acreditări de bază, precum:

- Cunoașterea limbii engleze (sau facultate specifică industriei), cu 2-3 ani de experiență pentru un scriitor intermediar și 4-5 ani pentru scriitorii seniori;
- Diplomă profesională în scriere tehnică sau dezvoltare de conținut;
- Licență și stagiu extins de scriere tehnică.

În plus față de cele de mai sus, technical writer trebuie să aibă o anumită experiență în scris profesional, fie în capacitatea de dezvoltare a conținutului tehnic, fie academic.

Candidații cu diplomă de liceu pot obține și ei un post de technical writer junior. Cu toate acestea, li se va cere, de obicei, să obțină studii superioare înainte de a putea progresa în funcții de senior.

Cariera de technical writer poate fi extrem de îmbucurătoare pentru persoanele care doresc să-și folosească abilitățile de creare de conținut creativ într-un rol tehnic.

Facultățile de inginerie, medicină, arhitectură și administrarea afacerilor sunt binevenite scriitorilor tehnici care sunt pregătiți să urmeze procedurile descrise mai sus pentru a excela în technical writing.

În cele din urmă, dacă ești interesat de un post de technical writer, asigură-te că găsești tipul de conținut tehnic cel mai potrivit pentru talentele și interesele tale de scriitor.

Foto: Unsplash.com