AskMen.ro » Diverse » Cateva aspecte esentiale pe care trebuie sa le cunosti daca iti doresti o piscina de beton

Cateva aspecte esentiale pe care trebuie sa le cunosti daca iti doresti o piscina de beton

Publicat: 26 Aug 2021 10:11

Dacă ai decis că vrei să ai o piscină în curte, următorul pas este să decizi ce fel de piscină ți se potrivește. Nu doar din punct de vedere al formei, mărimii sau culorii, ci mai ales din punct de vedere al materialului din care îți vei construi piscina. Dacă ai ajuns în acest punct, înseamnă că trebuie să îți fi pus deja întrebarea: oare ar trebui să îmi construiesc o piscină din beton?

Răspunsul este că piscinele de beton într-adevăr sunt alegerea cea mai potrivită în anumite situații și pentru anumiți oameni. Din păcate însă, majoritatea producătorilor și constructorilor de piscine pur și simplu nu sunt dispuși să admită că produsul lor poate să nu fie cel mai potrivit într-un anumit context. De aceea, vom încerca să vă dăm câteva informații esențiale și absolut necesare atunci când vine vorba de construcție piscină beton.  

Costul piscinei de beton

Știm cu toții că o piscină nu este o investiție minoră, iar costul unei piscine este una dintre preocupările principale ale majorității cumpărătorilor de piscine. Pe lângă costurile de construcție și configurare, care pot varia, în medie, de la 30.000 EUR până la peste 100.000 EUR, va trebui să bugetaţi și cheltuielile cu întreținerea piscinei, care pot fi în jur de 20.000 EUR pe durata de viață a piscinei dvs. Dacă aceste cheltuieli depășesc bugetul stabilit, puteți lua în considerare o piscină din fibră de sticlă sau o piscină de căptușeală de vinil. De asemenea, puteți lua în considerare diferite tipuri de piscine supraterane, cum ar fi piscinele de containere de transport maritim.

Cât durează construirea unei piscine de beton?

Majoritatea oamenilor care decid să construiască o piscină în curtea lor sunt nerăbdători să vadă cât mai repede proiectul finalizat. În cazul piscinelor de beton, construcția poate dura până la câteva luni, în funcție de complexitatea proiectului. Asta înseamnă că, dacă începeți să construiți la începutul verii, aveți toate șansele să vă bucurați de câteva săptămâni de vreme caldă pentru a înota în noua dumneavoastră piscină. Acesta este un compromis bun pentru majoritatea oamenilor care doresc o piscină de beton, deoarece ei se pot bucura de ea pentru tot restul vieții. Ce mai contează câteva luni în comparație cu această bucurie?

Modele de piscine din beton: forme și dimensiuni

Faptul că veți avea opțiuni de proiectare nelimitate este unul dintre cele mai mari beneficii ale alegerii unui bazin de beton. Spre deosebire de bazinele din fibră de sticlă și căptușeală de vinil, puteți proiecta aproape orice tip de piscină doriți, în orice formă sau dimensiune. Vreți o piscină care să vă dea senzația că sunteți la plajă? O piscină din beton cu intrare în pantă vă poate oferi asta. Vreți ca piscină să înconjoare o insulă, pe care să ajungeți pe un mic pod? Nu veți obține acest lucru cu fibră de sticlă sau căptușeală de vinil. Puteți chiar să construiți o piscină în formă de inimă, mașină sau copac, deși poate acestea nu sunt cele mai bune forme din punct de vedere al funcționalității. Mai rețineți și faptul că orice personalizare va crește costul general al proiectului dumneavoastră.

În concluzie, piscinele de beton sunt frumoase și extrem de versatile, dar au și cele mai mari costuri, atât pe partea de construcție, cât și pentru mentenanță. Dar dacă vă doriți o piscină unică, cu un design personalizat, bazinul din beton vă poate oferi exact ceea ce căutați.