AskMen.ro » Diverse » Care este cel mai bun material pentru perdele?

Care este cel mai bun material pentru perdele?

Publicat: 01 Sep 2022 16:30

Poate nu te așteptai să încep cu această informație, dar cel mai bun material pentru perdele nu există! În schimb, există perdele potrivite pentru fiecare gust și pentru fiecare cameră în parte care să aducă un plus de valoare ferestrelor.

Perdelele sunt capabile să aducă un aspect versatil și dinamic unei încăperi. Unii proprietari de locuințe achiziționează perdele scumpe și greu de întreținut fără să știe prea multe despre materialele în cauză! Așadar, în acest articol, vom explora care este cel mai potrivit material pentru tine și felul în care acesta se întreține corect.

1. Perdele din in

Perdelele din in au o țesătură aerisită, care filtrează lumina și oferă o viață de lux elitelor. Această țesătură rară este adesea alegerea de top a designerilor care doresc să dea cu adevărat un aspect scump unei încăperi și este folosită în mod popular în unitățile de lux din showroom-uri sau în hoteluri de lux.

Inul este materialul cel mai potrivit de a fi folosit pentru perdele transparente datorită calităților lor moi și de filtrare a luminii. Din țesăturile moderne din in se pot crea țesături groase și mai grele, dar cu toate acestea, nu sunt suficient de groase pentru a putea fi folosite de exemplu ca draperiile blackout. Un mare avantaj al inului, foarte apreciat de proprietarii de case este calitatea non-alergenică a materialului care ajută la menținerea confortului în casă pentru membrii familiei care suferă de diverse alergii.

Iată câteva sfaturi pentru a menține calitățile moi și luxoase ale perdelelor de in! ATENȚIE! Acestea se curăță numai în stare uscată și nu trebuie trecute prin mașina de spălat. 

Această mică greșeală poate duce la deteriorarea fibrelor țesăturii și poate face suprafața mai aspră decât este deja. În plus, trebuie să reții că nu ar trebui să folosești excesiv aburul sau să calci materialul pentru a îndepărta cutele! Perdelele din in chiar merită cel mai bun tratament pentru cât de frumos se așează și completează camera. 

2. Perdele din bumbac

Bumbacul este un material textil ideal pentru perdele pentru că este respirabil, respingător de mirosuri și rezistent.

Bumbacul folosit la perdele este același bumbac folosit pentru îmbrăcăminte. Deși nu este cea mai comună alegere pentru gospodării, bumbacul poate face ca perdelele să să așeze în linii drepte și clare, care se potrivesc atât cu estetica tradițională, cât și cu cea modernă. Acest lucru se datorează împletiturilor groase și bine țesute care alcătuiesc țesătura. 

Pe lângă faptul că este un tip de țesătură rezistentă și grea, bumbacul este un material respirabil care împiedică mirosurile neplăcute să se lipească de suprafață, ceea ce îl face potrivit pentru casele cu animale de companie. Cu toate acestea, trebuie reținut că spălarea perdelelor din bumbac într-un mod greșit poate duce la contractarea și la apariția fibrelor pufoase (cunoscut ca și pilling). 

La fel ca și în cazul pantalonilor sau cămășilor din bumbac, perdelele din bumbac se vor umple de cocoloașe dacă mașina de spălat a fost prea dură în timpul ciclului de centrifugare. Pentru a evita orice neplăceri, cere consultantului sau personalului de vânzări sfaturi adecvate de îngrijire a perdelelor pe care intenționezi să le achiziționezi.

3. Perdele sintetice

Țesăturile sintetice moderne sunt realizate pentru a imita cele mai bune calități ale țesăturilor naturale. Poliesterul, de exemplu, este capabil să imite textura inului, a bumbacului, a căprioarei, a mătăsii și chiar a catifelei. Totuși, spre deosebire de aceste materiale naturale, țesătura artificială este rezistentă la contracție, încrețire și întindere, pe lângă faptul că este antibacteriană și rezistentă la mucegai! Acest lucru le face să fie un material popular pentru a fi folosit în case, spitale, clinici, școli, centre spa, etc.

La fel ca și țesăturile naturale, poliesterul este un material robust care păstrează o formă frumoasă pentru perdele atunci când sunt agățate - fără a fi greu sau dificil de dat jos singure. De asemenea, acestea sunt concepute pentru a rezista la expunerea la soare fără a fi nevoie de materiale de căptușeală suplimentare! Acest lucru este ceea ce diferențiază cu adevărat țesăturile sintetice de cele naturale, deoarece atât partea din față, cât și cea din spate a perdelelor din poliester sunt capabile să mențină diverse modele fără a se decolora de la soare. 

Alegerea perdelelor potrivite pentru casa ta nu înseamnă doar alegerea modelelor sau a culorilor, tipul de material pe care îl folosești pentru perdelele tale determină, de asemenea, satisfacția ta pe termen lung în legătură cu acestea.

Cauți perdele din in, perdele din voal, perdele din tull brodat la prețuri avantajoase și calitate excelentă? Perdeleacasa.ro îți pune la dispoziție o colecție bogată și modernă de perdele de diverse culori, mărimi și texturi pentru toate gusturile si bugetele. Niciodată nu a fost mai ușor să găsești perdele pentru dormitor, living sau bucătărie la prețuri accesibile și cu stil. 

Selectezi lungimea și lățimea dorite, apoi tipul de manoperă și plasezi comanda online. Atât de simplu!