AskMen.ro » Diverse » Beneficiile oferite de B complex

Beneficiile oferite de B complex

Publicat: 02 Apr 2020 21:29

Complexul de vitamine B este compus din opt vitamine B: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12. Fiecare dintre aceste vitamine esentiale contribuie la functionarea generala a corpului tau.

Vitaminele B joaca un rol important in mentinerea sanatatii si starii de bine. Ca elemente necesare pentru un corp sanatos, vitaminele B au un impact direct asupra nivelului de energie, functiei creierului si metabolismului celular.

Complexul de vitamine B ajuta la prevenirea infectiilor si ajuta la sustinerea: sanatatii celulelor, cresterii numarului de globule rosii, nivelului de energie, imbunatatirii vederii, functiei cerebrale, digestiei bune, poftei de mancare, functiei nervoase corespunzatoare, productiei de hormoni si colesterol, sanatatii cardiovasculare si a tonusului muscular.

In cazul femeilor, vitaminele B sunt importante in special pentru cele care sunt insarcinate si alapteaza. Aceste vitamine ajuta la dezvoltarea creierului fetal, precum reduc si riscul de posibile probleme la nastere.

Cat despre barbati, vitaminele B cresc nivelul de testosteron, care scade in mod natural odata cu varsta. De asemenea, pot ajuta barbatii sa-si dezvolte musculatura si sa creasca forta.

A fost demonstrat faptul ca unele persoane cu deficiente de vitamine B prezinta depresie, anxietate si modificari de dispozitie. Folatul (vitamina B9) se afla in fruntea managementului starii de spirit. Rezultatele arata ca multe persoane cu depresie au niveluri mai mici de folat in sange. Pe langa suplimentele alimentare bogate in vitamina B, folatul se gaseste si in: legumele cu frunze verzi, fasole, mazare, arahide si alte leguminoase si fructe citrice.

In plus, acidul folic (forma sintetica a folatului in suplimente si alimente) este esential in timpul sarcinii timpurii pentru a preveni defectele grave de nastere ale creierului si ale coloanei vertebrale, cum ar fi spina bifida. Consumul unei vitamine prenatale cu acid folic cu trei luni inainte de conceptie si consumul de alimente fortificate cu acid folic poate ajuta femeile sa obtina o multime de vitamine B esentiale.

Daca te pasioneaza vitaminele si suplimentele nutritive, cu siguranta vrei sa le achizitionezi de la cel mai bun producator. Cei de la TIS  au o gama larga de suplimente nutritive bazate pe siropuri si extracte din plante si propolis. Arunca un ochi printre caracteristcile produselor si alege-le pe cele mai potrivite pentru tine!