Aliatul barbatilor in lupta cu cancerul de prostata: Pomi-T

Publicat: 19 Nov 2013 00:00

In primavara acestui an, la numai cateva zile dupa ce a implinit 55 de ani, Radu N., inginer la o societate din Ilfov, a inceput sa simta usturime la urinat.

Timp de doua luni a ignorant acest simptom, dar usturimea s-a accentuat. Asa ca s-a hotarat sa solicite un consult medical.

Medicul i-a spus ca are pietre la rinichi si i-a dat un tratament pe care Radu l-a urmat timp de o luna. Cand usturimea a devenit de nesuportat a apelat la consult de specialitate.

A primit recomandarea de a efectua o baterie de teste printre care siᅡ un test de sange care masoara antigenul specific prostatic (PSA), o proteina care e produsa de catre prostata.

Aceasta analiza e uzuala, fiind prescrisa de medici pacientilor in varsta de peste 40 de ani mai ales daca exista cazuri cancer de prostata in familie. Cu cat valoarea PSA este mai mare, cu atat mai mare este si riscul de cancer. La Radu valoarea PSA era crescuta fata de valorile normale.

Dupa investigatii suplimentare a primit diagnosticul: avea cancer de prostata. Radu s-a ingrozit.Cunostea bine cazul unui prieten, care fusese diagnosticat cu aceesi boala ca a lui si supus unei interventii chirurgicale ¬ prostatectomie radicala ¬ in urma careia nervii nu au maiputut fi crutati, drept pentru care acesta a ramas cu disfunctie erectila.

Radu si-a expus temerile medicului sau, iar acesta i-a prezentat optiunile pe care le are, precizandu-i ca, dupa toate probabilitatile, are un cancer cu evolutie lenta. Pentru Radu, acesta era un moment dificil-ᅡ trebuia sa se gandeasca si sa decida ce e mai bine pentru el.

La fel de bulversati de astfel de temeri si intrebari ca si Radu sunt si cei peste 2.000 de romani diagnosticati in fiecare an cu cancer de prostata, conform datelor Centrului de Statistica Sanitara a Ministerului Sanatatii.

Atunci cand boala deja s-a extins prea mult sau arata ca ar avea o evolutie agresiva te grabesti sa iei o decizie pentru a-tisalva viata. Dar, in aproape doua treimi din cazuri,cancerul de prostata are o evolutie atat de lenta incat nu va cauza mari probleme.

La barbatii mai in varsta decesul se produce din alte cauze decat cancerul. Si totusi ce decizie sa iei Supravehghere activa Asta fac multi barbati cu diagnostic incert sau cu forme de cancer cu evolutie lenta. In acest caz nu se impun terapii agresive ci doar monitorizarea pacientilor, dozarea repetata a PSA examene imagistice.

Radu a optat in cele din urma pentru supraveghere activa. Dar a luat aceasta decizie atunci cand a aflat de un aliat care il putea ajuta.

Cand a inceput sa caute informatii peᅡ Internet privind boala pe care o are, Radu a descoperit cu surpriza un supliment alimentar, Pomi-T, produs in Marea Britanie. Primul lui gand, a fost: ¬N-are cu ce sa ma ajute. Sunt atatea produse dintr-astea pe piata!¬ Dar i-a atras atentia un lucru sianume ca acest produs fusese evaluat intr-un studiu clinic. Despre astfel de studii stia ca se fac doarᅡ pentru medicamente.

Si, mai mult decat atat,studiul fusese realizat pe pacienti bolnavi de cancer de prostata, iar rezultatele fusesera prezentate in cadrul celei mai mari manifestari stiintifice oncologice din lume- American Society of Clinical Oncology (ASCO), unde au fost prezenti 28.000 de medici din intreaga lume.

Studiul pentruPomi-T a fost coordonat si prezentat de catre profesorul Robert Thomas, medic oncolog consultant la Spitalele Bedford si Addenbrooke, care a lucrat la realizarea produsului impreuna cu Institutul National de Cercetare a Cancerului si producatori din Marea Britanie.

Dupa ce a citit despre toate acestea, Radu a hotarat ca daca boala lui tot are o evolutie lenta sa o tina o perioada de timp sub supraveghere, facandu-si analize la intervalele de timp recomandate de medic, iar in tot acest timp sa-si schimbe stilul de viata. Si-a propus sa faca exercitii fizice si sa-si schimbe dieta cu una sanatoasa, care sa includa zilnic si doua capsule de Pomi-T ¬ extract purificat integral de ceai verde,rodie,brocoli,turmeric.

Era curios sa vada daca vor aparea imbunatatiri dupa sase luni, exact ca in studiul clinic pe care il citise. Intr-un fel dorea sa experimenteze pe pielea lui binefacerile aduse de aceste ingrediente. ¬Putem compara organismul nostru cu o masina. Daca alimentezi cu carburant prost, dupa o vreme motorul nu va mai functiona normal. Combustibil de calitate inseamna masina cu durata de viata mai lunga. La fel si cu organismul...¬ spune Radu.

Nu s-a mirat prea tare cand, dupa cele sase luni, nivelul PSA scazuse. Nu numai ca isi tineaboala sub control ci si starea lui generala era mai buna.

Nota: Pomi-T este acum disponibil si in Romania. Toateinformatiile utile le puteti afla aici: http://www.pomi-t.ro

CE A AFLAT RADU DESPRE POMI-T
-Fiecarecapsula contine doar extract purificat de ceai verde, rodii, broccoli si turmeric.
-Ingredientele care intra in compozitia Pomi-Tᅡ sunt 100% naturale, purificate, concentrate si combinate in proportii atent studiate.
-S-a ales aceasta combinatie de ingrediente pentru a furniza un spectrularg de polifenoli, fiecare cu proprietati unice, dar urmarindu-se evitarea unui consum excesiv al unui tip anume.
-Nu contine coloranti, conservanti, potentatori de gust sau agenti chelatori.
-Spre deosebire de alte suplimente alimentare, pentru fiecare ingredient se verifica cu atentie provenienta, autenticitatea si puritatea materiei prime. Producatorul este autorizat si lucreaza sub normele de buna practica din Marea Britanie, Uniunea Europeana si Agentia Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA)
-In laborator, extractele de ceai verde, rodii, broccoli si turmeric adaugate culturilor de celule canceroase au redus ritmul de crestere al celulelor, au inhibat markerii invaziei si procesul de metastazare.
-Studiul clinic efectuatasupra pacientilor cu cancer de prostata a aratat ca, la finalul cercetarii, procentajul barbatilor care aveau un nivel stabil sau maijos al PSA a fost de 46% in grupulcelor care au luatPomi-Tᅡ comparativ cu numai 14% in grupul celor care au luat placebo.
-Mediculoncolog Robert Thomas,profesorul si cercetatorul care a contribuit la realizareaacestui supliment, alaturi de Institutul National de Cercetare al Cancerului din Marea Britanie, a precizat ca cele patru ingrediente ale Pomi-T au foarte probabil un efect anticancer (rezultatele studiului fiind semnificative), pilula fiind astfel extrem de utila atat in preventie, cat si ca aliat pentru perioadele in care esti bolnav

CIFRE IMPORTANTE: REZULTATELE STUDIULUI CLINIC
Studiul clinic pentruPomi-T a fost realizat pe un esantion de 203 barbati cu varste cuprinse intre 53 si 89 de ani cu diagnostic de cancer de prostata confirmat. 59% dintre ei se aflau sub supraveghere activa(asta insemnand ca periodic li se fac investigatii pentru a se urmari evolutiaᅡ bolii), iar la 41% au prezentat recaderi dupa ce fusesera supusi unui tratament.

Cei 203 barbati au fost impartiti in 2 grupuri unul primind 2 capsule de Pomi-T pe zi iar celalalt grup primind 2 capsule placebo timp de 6 luni. La finalul studiului, pentru 92.6% dintre pacientii care au primit Pomi-T nu a fost necesara instituirea altui tratament acestia ramanand sub supravheghere activa.