AskMen.ro » Diverse » Afla secretul cuplurilor in care focul pasiunii arde ca in prima zi

Afla secretul cuplurilor in care focul pasiunii arde ca in prima zi

Publicat: 30 Ian 2020 11:09

Conform expertilor din domeniul relatiilor, cel mai comun motiv pentru care intimitatea din cuplu se stinge odata cu trecerea timpului este blocarea fiecarui partener intr-un rol fix pe care si l-a insusit inca de la primele interactiuni, respectiv cel de cuceritor sau cel greu de cucerit.

Rolul celui care initiaza contactul intim, respectiv al cuceritorului, revine cel mai adesea barbatului, care, refuzat in repetate randuri, incepe sa faca reprosuri, sa devina critic si distant. Astfel, femeia, cu ale sale nevoi emotionale, de relationare, nu mai gaseste in partenerul ei suportul si intelegerea de care are nevoie.

Chiar daca se ajunge in acest punct critic, exista multe alternative pentru ca cei doi sa se reconecteze la un nivel intim si profund, atat pe plan emotional, cat si fizic.

Creati spatiul necesar pentru dezvoltarea intimitatii emotionale

Totul incepe de la deschiderea voastra de a va arata vulnerabili unul in fata celuilalt, de a va impartasi trairile si sentimentele fara teama de a fi judecati sau respinsi. Intimitatea din dormitor isi are radacinile in disponibilitatea partenerilor de cuplu de a fi autentici si sinceri unul cu celalalt, respectiv in cultivarea intimitatii emotionale. Asadar, acordati-va timp zi de zi pentru a va comunica gandurile, nevoile, fricile si tot ceea ce va face sa fiti voi insiva, intr-o maniera respectuoasa, iubitoare si asumata.

Empatia este una dintre cele mai importante valori care intretin intimitatea in cuplu, aceasta insemnand ca fiecare partener are capacitatea si dorinta de a-l intelege pe deplin pe celalalt, dincolo de propriile filtre si limitari.

Consilierii matrimoniali si psihologii specializati pe relatii de cuplu sustin ca primul pas in a reaprinde flacara pasiunii este ca cei doi parteneri sa se cunoasca, se se recunoasca si accepte pe deplin, in primul rand, fiecare pe sine insudi, si, mai apoi, fiecare pe celalalt. Conexiunea emotionala este o practica ce trebuie alimentata constant prin expuneri, dialoguri deschise si chiar curajul de a purta discutii in contradictoriu si de a accepta ca este in regula sa aveti opinii diferite si sa nu cadeti tot timpul de acord.

Chimia si atractia sexuala - Cum o mentii vie?

In prima faza a relatiei, atractia sexuala este la cote inalte si nu e nevoie de artificii pentru ca cei doi parteneri sa simta din plin dorinta de a fi intimi. Totusi, acest magnetism nu dureaza la infinit, ei fiind pusi in situatia ca, dupa perioada roz, sa coboare cu picioarele pe pamant si sa se implice constient in relatie, in asa fel incat sa mentina vie flacara atractiei si a pasiunii. Specialistii au descoperit ca oxitocina, hormonul atasamentului, si, implicit, al relatiilor implinitoare de lunga durata, se secreta prin atingeri tandre, imbratisari si saruturi. Intre pe Pasiune.ro si alege cu incredere cateva artificii picante cu care sa reaprinzi focul in relatia ta.

Asadar, acorda atentie gesturilor marunte de afectiune si, pe acest fundal de atasament, puteti, mai apoi, sa improvizati diverse activitati prin care sa reaprindeti scanteia. Fie ca vorbim de jocuri picante de rol, costume sexy, jucarii sexuale sau diverse tehnici de masaj erotic, toate acestea sunt departe de a fi rusinoase sau tabu intr-un cuplu in care partenerii se simt confortabil unul cu celalalt. Poate chiar initiati o discutie despre fantezii sexuale, despre masturbare sau alte subiecte intime pe care nu le-ati discutat cu nimeni altcineva. Privindu-va in ochi in timp ce va conectati, e aproape imposibil sa nu simtiti flacara iubirii cum se aprinde in voi.

Asadar, daca, la inceputurile relatiei, aceasta dinamica functiona foarte bine, creand magnetism si atractie in cuplu, odata cu trecerea timpului, rutina si fixatia in roluri prestabilite, cel mai probabil, conduce la frustrare si conflict.

Sursa imagine - Shutterstock