AskMen.ro » Diverse » 6 lucruri interesante despre gigantul coreean Samsung

6 lucruri interesante despre gigantul coreean Samsung

Publicat: 15 Sep 2021 10:34

De fiecare dată când ai nevoie de un device electronic, unul dintre producătorii care îți vine în minte este Samsung. De la smartphone-uri și ceasuri inteligente, până la televizoare și electrocasnice, gigantul coreean este lider de piață, în special în industria telefoanelor mobile. Totodată, în ultimele decenii a fost în fruntea dezvoltatorilor de noi tehnologii, pe care le-a implementat cu succes în device-uri uimitoare. Am pregătit pentru tine câteva lucruri interesante despre Samsung, a cărui istorie este plină de inovații interesante.

Samsung conduce în topul celor mai subțiri telefoane mobile

După cum spuneam mai sus, gigantul coreean a investit enorm în crearea de tehnologii inovatoare care au schimbat aspectul și modul de funcționare a unor device-uri electronice. Dacă în urmă cu 20 de ani un telefon mobil avea o grosime de 22-25 mm, astăzi cel mai subțire telefon aflat pe piață este de 3 ori mai mic. Mai mult decât atât, în topul celor mai subțiri smartphone-uri, Samsung este prezent cu mai multe modele,conform Zoom by Vodafone.

Primul device electronic produs de Samsung a fost un televizor

În anul 1970, Samsung a făcut primul pas în piața de produse electronice, lansând un televizor alb-negru cu diagonala de 30 cm. Compania s-a extins foarte mult în deceniile următoare, iar în 1986 a intrat în industria telecomunicațiilor cu un telefon auto. În timp ce primele televizoarele produse de ei au fost bine primite, telefonul auto al companiei a fost considerat un eșec.

Samsung nu a fost de la început un producător de produse electronice

Când auzim numele companiei, ne gândim la produsele electronice pe care aceștia le-au creat. Însă, la început, gigantul coreean se ocupa cu circulația mărfurilor. În 1938, anul în care a fost creată, Samsung făcea comerț cu tăiței, produse alimentare locale și pește uscat.

Cel mai vândut telefon mobil de la Samsung este unul... cu butoane

Cu o mulțime de modele bune, care au captat atenția utilizatorilor, cel mai bine vândut telefon mobil de Samsung din toate timpurile nu este un smartphone. Modelul E1100, produs din 2009, până în 2012, a fost vândut în aproximativ 150 milioane de unități. Acesta avea tastatură, memorie internă de doar 1MB și radio. Telefonul este și al 8-lea cel mai vândut telefon din lume, top condus de modelul 1100 a celor de la Nokia.

A avut șansa să cumpere sistemul de operare Android

La sfârșitul anului 2004, fondatorii Android căutau bani pentru a-și finanța start-up-ul. Aceștia au obținut o întâlnire cu 20 dintre directorii Samsung pentru a le prezenta planurile sistemului de operare pe care voiau să-l creeze. Board-ul gigantului coreean nu a avut încredere că Andy Rubin și colegii săi sunt capabili să facă acest sistem de operare, astfel le-au refuzat cererea de finanțare. Câteva săptămâni mai târziu, Android a fost cumpărat de Google pentru 50 de milioane de dolari. Restul... e istorie.

Samsung a construit cea mai mare clădire din lume

Samsung Engineering, una dintre diviziile Samsung, este cunoscută pentru serviciile de proiectare și construcție pe care le oferă. Printre cele mai importante clădiri construite de Samsung Engineering se numără Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume în acest moment (828 metri), dar și alți zgârie-nori celebri: Turnurile Gemene Petronas (451 metri) și Taipei 101 (508 metri).

Samsung este cu cu siguranță una dintre cele mai cunoscute companii din lume, care produce și inovează constant. Pe lângă faptul că estecel mai popular producător de smartphone-uri din lume, gigantul coreean este implicat și în alte sectoare, cum ar fi construcțiile, aeronautica și inteligența artificială.

Sursa foto: unsplash.com