AskMen.ro » Diverse » 5 minuni ale tehnicii in ajutorul omului modern

5 minuni ale tehnicii in ajutorul omului modern

Publicat: 01 Sep 2022 16:37

Fac parte din viața noastră de zi cu zi și le considerăm lucruri banale, dar, totuși, până de curând ne imaginam cu greu că așa ceva ar putea să existe vreodată. Viața noastră este mult mai ușoară datorită acestor invenții:

Smartphone-ul

Smartphone-ul a devenit omniprezent și absolut necesar pentru viața modernă. Pe lângă funcția lui principală, de comunicare, telefonul inteligent are atât de multe caracteristici, încât cu greu ne-am mai descurca fără el. Are aplicații GPS, putem avea acces la servicii bancare, face fotografii și ne ține la curent cu ultimele noutăți din orice domeniu, iar acestea sunt doar câteva dintre funcțiile lui cele mai utilizate. 

Fotoliu pentru masaj

Există multe zile în care am avea nevoie de un masaj, fie pentru că am stat foarte mult la birou sau pentru că, din cauza activității susținute, ne trezim cu dureri cervicale sau de picioare. Dar în cele mai multe cazuri este complicat să găsești o programare pentru un masaj exact când ai avea nevoie mai mult de el. Din acest motiv, un fotoliu profesional pentru masaj poate fi considerat o minune a tehnicii. Îl poți avea acasă, la dispoziția ta oricând ai nevoie. Vei descoperi că există mai multe modele, în funcție de necesități și de gusturi, astfel că acest dispozitiv pur și simplu îți va face viața mai ușoară și casa mai cool :)

GPS

Global Positioning System (GPS) a apărut pe piață în 1995 și de atunci a devenit indispensabil pentru cei mai mulți dintre noi. Imaginează-ți cum ar fi să pleci într-o călătorie cu mașina, într-o destinație mai puțin cunoscută, iar când ajungi în zonă să constați că lipsesc indicatoarele rutiere. Sau te afli într-un oraș necunoscut, în care se vorbește o limbă străină și vrei să ajungi din punctul A în punctul B... 

Bani digitali

Utilizarea numerarului continuă să scadă pe măsură ce monedele digitale câștigă tot mai multă popularitate. Banii digitali există doar virtual, iar acest lucru are o importanță semnificativă atunci când vine vorba de confidențialitatea financiară, potrivit Forbes. Pe lângă beneficii cum ar fi tranzacțiile instantanee, cu banii digitali vom ajunge să eliminăm intermediarii tradiționali care ne percep comisioane la tot pasul.

Automobilul

Automobilul este o invenție recentă, dacă ne gândim la cât de lungă este istoria omenirii. Dar în acest timp a făcut progrese atât de mari, încât ne gândim până unde poate să evolueze. Primele mașini atingeau viteze modeste și consumau mult combustibil. Dar automobilul s-a adaptat la cererea globală, iar acum avem mașini hibride, mașini electrice și chiar mașini fără șofer. Deci este, fără discuție, o minune tehnică, în continuă perfecționare.

Foto: Unsplash