AskMen.ro » Diverse » 5 metode creative pentru a masca obiectele din casa

5 metode creative pentru a masca obiectele din casa

Publicat: 25 Aug 2022 18:04

Ești una dintre acele persoane care, oricât de inestetice ar părea unele obiecte din locuință, tot nu ar vrea să renunțe la ele? Poate au valoare sentimentală sau sunt folosite cu un scop, însă doar în anumite perioade. Oricum ar fi, parcă nu aduc valoare ambientului din casa ta. Sau acele lucruri care au utilizare zilnică, dar care nu arată deloc bine. Există soluții prin care poți să le maschezi, cu ușurință și într-un mod practic.

Îți prezentăm mai jos câteva metode creative:

1. Lipește cablurile cu bandă adezivă colorată

Ai montat prizele în așa fel încât să nu fie nevoie să vezi cablurile atârnate. Însă în ultima perioadă ai decis să reamenajezi camera, iar acum biroul nu mai are priza lângă el și trebuie să îți încarci laptopul. Te folosești de un prelungitor, bineînțeles. Asta înseamnă că se va întinde de-a lungul încăperii.

O altă soluție ar fi să îl lipești cu o bandă adezivă colorată pe perete, într-un mod cât mai creativ. Gândește o formă având în vedere și lungimea cablului și folosește imaginația pentru a găsi o variantă salvatoare, cum ar fi forma unui copac. În felul acesta, camera va avea și o altă înfățișare.

2. Tablouri sau ilustrații

Tablourile sau ilustrațiile sunt soluția la îndemână și sigură pentru a masca un seif. Poți să ai bunuri de valoare sau bani pe care să îi știi mereu în siguranță, dar să nu se observe forma prin care ai ales să îi păstrezi. Tablourile pot masca seiful fără să se observe.

Atât tablourile, cât și ilustrațiile sunt obiecte de decor care vor ajuta încăperea să prindă culoare. Astfel spus, indiferent dacă voiai să maschezi un obiect sau nu, tot trebuia să apelezi la ele, pentru estetica încăperii.

3. Folosește o tablă de scris

Te deranjează tot mai mult aspectul caloriferelor vechi sau al aparatului de aerul condiționat, însă nu ai un buget stabilit pentru renovare? O variantă la îndemână și mai puțin costisitoare ar fi să le maschezi, dar nu oricum. Tabla de scris va veni cu o dublă întrebuințare, atât pentru un aspect vizual plăcut, cât și pentru o folosire ulterioară.

Poți să desenezi ceva care să te reprezinte sau să o transformi într-o listă la vedere, în care să îți treci îndatoririle zilnice.

4. Autocolant pentru frigider

Dacă frigiderul prezintă urme de uzură pe exterior, îl poți readuce la viață printr-un autocolant. Alege varianta care să se potrivească cu restul mobilierului și cu bucătăria în sine, pentru că altfel vei face mai mult rău decât bine.
Îndreaptă-te către un autocolant calitativ și care să reziste la utilizări frecvente.

5. Transformă țevile

Țevile sunt elemente inestetice în locuință. Oricât ai încerca să fie vizibile, tot vor apărea cumva la vedere. Există mai multe metode prin care le poți transforma sau masca. O variantă ar fi să le ascunzi după obiecte de mobilier mari, cum ar fi dulapurile sau comodele. Însă, dacă nu vrei să ai o cameră prea încărcată, dar ai prea multe țevi la vedere, te poți juca cu imaginația. O variantă ar fi să pui corpuri de iluminat, sau dacă sunt suficient de rezistente, chiar și flori. Astfel, distragi atenția de la ele într-un mod creativ.

Prin metodele menționate mai sus, nu doar că vei ascunde obiectele care te deranjau vizual în trecut. Poți să transformi în totalitate încăperile într-un mod simplu, dar cu impact. Încearcă-le, sigur vei fi mulțumit de rezultate.

Sursa foto: Shutterstock.com