AskMen.ro » Diverse » 3 pasi ce trebuie urmati de orice tanar care vrea sa isi dezvolte un corp armonios

3 pasi ce trebuie urmati de orice tanar care vrea sa isi dezvolte un corp armonios

Publicat: 21 Sep 2022 19:24

Dorinta de a arata bine este in fiecare dintre noi si, daca aceasta are la baza o grija reala pentru sanatatea noastra, este un prim pas catre un stil de viata sanatos. Astfel, tinerii descopera inca din adolescenta importanta unui corp armonios dezvoltat si, o parte dintre ei, incep sa acorde o mare importanta alimentatiei si a frecventarii salii de forta.

A arata bine este scopul femeilor si al barbatilor deopotriva, indiferent de varsta. Insa, unii descopera mai devreme, altii mai tarziu faptul ca, pentru ca un corp sa arate bine, acesta trebuie sa fie in primul rand sanatos. In adolescenta descoperim, majoritatea dintre noi, faptul ca un corp sanatos ne ofera o mare incredere in sine si ne ajuta inclusiv in dezvoltarea vietii sociale.

Intr-o societate in care atat copiii cat si adultii au predominant un stil de viata sedentar, schimbarea obiceiurilor daunatoare este recomandata de toti medicii. In cazul copiilor care au dobandit deja un numar ingrijorator de kilograme in plus, schimbarea consta in alimentatie si in introducerea miscarii in aer liber in viata lor zilnica. Eliminarea, pe cat posibil, a alimentelor de tip fast food, a dulciurilor si a sucurilor din comert este de obicei prima recomandare a specialistilor, urmata de introducerea unor alimente sanatoase in dieta zilnica si efectuarea miscarii cat mai mult in aer liber sau in interior, atunci cand temperaturile nu permit.

Tinerii barbati recurg, de cele mai multe ori, la sala de forta si la bauturile bazate pe proteina atunci cand doresc sa isi dezvolte masa musculara, iar acest lucru facut fara indrumarea unui profesionist poate avea urmari nefaste. Astfel, iata care sunt pasii pe care un tanar ar trebui sa ii urmeze atunci cand isi doreste sa isi construiasca un corp sanatos si armonios:

1. Consultarea unui medic

Inainte de a face orice schimbare drastica, consultarea unui medic este cel mai important pas. Acesta poate constata pe baza analizelor si a consultului efectuat daca exista vreo problema de sanatate care sa cauzeze probleme sau de care trebuie ca tanarul sa tina cont in urmatoarele etape.

2. Crearea unei diete alimentare adecvate

Recomandat este ca acest lucru sa fie stabilit tot de catre medic, fie ca este medic generalist sau nutritionist. Insa, de cele mai multe ori, acest lucru nu se intampla, iar deciziile sunt luate fie de persoana in cauza, fie de antrenorul de la sala de forta. Eliminarea alimentelor nesanatoase de tip fast food, a dulciurilor si a bauturilor dulci din comert nu poate aduce decat un plus pentru sanatate, iar inlocuirea lor cu alimente sanatoase si preparate corect vor contribui semnificativ si la scaderea numarului de kilograme acumulat in exces.

3. Practicarea unui sport

In cele mai multe cazuri, tinerii se indreapta catre sala de forta unde considera ca isi pot creste cel mai usor si rapid masa musculara si sa scape de kilogramele acumulate in exces. Dorinta unui corp frumos conturat de masa musculara si pierderea grasimii excesive este bun augur, insa acest lucru trebuie realizat doar sub atenta supraveghere a unui antrenor. Realizarea gresita a unor exercitii poate duce intr-un timp foarte scurt la accidentari sau la probleme medicale mai grave, lucru ce trebuie evitat. Din acest motiv, pentru o dezvoltare armonioasa si in deplina siguranta, doar antrenorul personal poate decide antrenamentul adecvat.

Odata ce dorinta de a avea un trup frumos dezvoltat este instalata in mintea unui tanar, schimbarea stilului de viata necorespunzator este primul pas ce trebuie urmat. Acest lucru contribuie semnificativ si la imbunatatirea starii de sanatate si astfel acesta va avea o minte sanatoasa intr-un corp sanatos, chiar daca acest lucru porneste, de fapt, de la dorinta de a avea un corp mai musculos.

Sursa foto: Shutterstock